Rusya'dan yeni iddia: ABD'nin silahları Türkiye'ye karşı kullanıldı

Suriye'de bulunan ABD askerleri
Suriye'de bulunan ABD askerleri

Rusya Savunma Bakanlığı, 2020'nin başından beri Irak'tan Suriye'nin kuzeyine silah ve zırhlı araçlar gönderildiğini ve bu silahların Türk askerine karşı kullanılan silahlar olduğunu iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov tarafından yapılan açıklamada, ABD tarafından Irak'tan Suriye'ye 80'den fazla zırhlı araç ve mühimmat dolu 13 TIR'ın sevk edildiği belirtildi. Juravlyov, "2020 yılının başından beri ABD'ye ait mühimmat dolu 13 TIR ve 80'den fazla zırhlı araç Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin kuzeyine sevk edildi. ABD tarafından sevk edilen bu silahlar terörist gruplar tarafından sivillere ve Türk askerine karşı kullanıldı" dedi.

"ABD petrolleri yağmalıyor"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, geçtiğimiz gün Suriye'de ABD'nin varlığı ile ilgili çok sert bir açıklama yaparak ABD'yi yağmacılıkla suçladı. ABD'nin Suriye'deki petrol sahalarını kontrol altında tuttuğunu iddia eden Şoygu, "Suriye'de petrolün çıkarıldığı sahalar ABD tarafından kontrol altında tutuluyor. Suriye'ye ve Suriye halkına ait olan zenginlikler yağmalanıyor" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >