Rusya'nın ikinci hedefi: Bilgisayar korsanları Belçika'nın peşinde

Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin yoğun bir şekilde Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti
Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin yoğun bir şekilde Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı devam ediyor. Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin yoğun bir şekilde Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirterek Rusya'nın ikinci hedefinin Belçika olduğunu söylediler. Konuyla ilgili açıklama yapan Katolik Levent Üniversitesi Siber Güvenlik Uzmanı ve Profesörü Axel Legay, "Belçika bu ortamda güvende sayılmaz'' uyarısını yaptı.

Belçika siber saldırıda Rusya için Ukrayna’dan sonra iki numaralı hedef.

Belçika, Rus bilgisayar korsanlarının hedefinde

Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin son bir aydır yoğun Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti.

Belçika’nın siber alanda Rusların hedefi olduğu ifade edilirken, bu durumun asıl sebebi Belçika’nın ev sahipliği yaptığı NATO ve Avrupa Birliği (AB) kurumları olarak gösterildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Katolik Levent Üniversitesi Siber Güvenlik Uzmanı ve Profesörü Axel Legay, “Savaş aslında 24 Şubat’ta başlamadı, 24 Ocak’ta başladı. O günden bu yana Belçika çok yoğun bir şekilde Rusya kaynaklı siber saldırılara hedef oluyor" dedi.

En çok saldırı alan ikinci ülke Belçika

Legay, "Yoğun saldırıların ilk hedefi elbette Ukrayna. Devlet kurumları, bankalar, hatta özel hesaplar hedef alındı. Bu süreçte en çok saldırı alan ikinci ülke ise Belçika oldu’’ diye konuştu.

Siber korsanların doğrudan NATO ve AB kurumlarını hedef almak yerine bu kurumlarla iletişim halinde olan ve basit yöntemlerle korunan kullanıcılar üzerinden hedef sistemlere girdikleri ve tahribat yaptıklarını bildiren Legay, "Belçika bu ortamda güvende sayılmaz’’ uyarısı yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >