Saati geri kalınca KPSS'ye giremedi

Sınava giremeyen genç, durumu ailesine anlatırken gözyaşlarına boğuldu
Sınava giremeyen genç, durumu ailesine anlatırken gözyaşlarına boğuldu

Sivas’ta KPSS ön lisans oturumuna girmek isteyen bir genç, saatinin geri kaldığını fark etmeyince geç kaldığı için sınava alınmadı. Sınava giremeyen genç, gözyaşlarına boğuldu.

Ön lisans düzeyi KPSS genel kültür ve genel yetenek oturumu saat 10.15'de başladı. Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere gelen adayların heyecanlı olduğu görüldü.

Koronavirüs nedeniyle adaylara sınava girerken dezenfektan ve maske verildi. Güvenlik taramasından geçirilen adaylar, özenle arandıktan sonra salonlara alındı. Sınav salonlarının giriş kapısı saat 10.00'da kapatılarak, geç kalan adaylar sınav salonlarına alınmadı. Sınava giremeyen adaylar kapıda görevlilere dil döktü.

Saati geri kaldığı için sınava giremedi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde sınav salonuna alınmayan bir genç ise telefonda durumu annesine anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Genç telefonda annesine, “Saati 9 sanıyorum, telefonda 9 olarak kalmış. Bir saat önce geldim sanıyorum, sınav başlamış” dedi. Bir süre ağlayan genç daha sonra sınav yerinden uzaklaştı.

Sınava trafik nedeniyle geç kalan Şükrü Çelikus ise, “Sınav saat 10'da sonmuş, ondan dolayı almadılar. Trafikten dolayı geç kaldım. Almıyoruz dediler, saat tam 10 dediler. Duyuruları yapmışlar, almadılar” diye konuştu.

2016'dan beri saatler geri alınmıyor

  • Ülkemizde 2016 yılından bu yana kış saati ve yaz saati uygulamaları gerçekleştirilmiyor. Bu nedenle Türkiye'de, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi saatlerin ileri veya geri alınması gibi bir durum söz konusu değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >