Sadece bir kişi yaşayabilecek: PlayerUnknown’s Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds.
PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Steam'in en popüler oyunlarından olan ve milyonlarca oyuncuyu kendine bağlamayı başaran PlayerUnknown's Battlegrounds her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor...

23 Mart tarihi itibarıyla oyuncularıyla buluşan ve o günden bu yana sürekli olarak üzerine ekleyerek popülaritesini artırmayı başaran Bluehole firmasının PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunu muhteşem yükselişini sürdürüyor. Beklenen satış rakamlarını birkaç kat yukarı çekerek 10 milyondan fazla satan PlayerUnknown’s Battlegrounds, yalnızca satış miktarlarıyla değil internet ortamı üzerinde oluşturduğu "gündem olma" haliyle de rakiplerinin ciddi anlamda önüne geçmiş durumda.

Online olarak oynanabilen ve muadillerinin sahip olduğu haritanın birkaç kat daha büyüğüne sahip olan oyun için dünyanın çeşitli yerlerinden oyuncular ekranlara kilitlenmiş durumda. Oyunun temel amacı hayatta kalmak olsa da bu amaca ulaşmak için yapılanlar oyunu daha diri tutmak ve oynanabilirliği artırmak noktasında büyük önem arz ediyor. Oyun serüveni boyunca haritadaki bölgeler sürekli bir küçülme yaşayarak oyuncuların git gide daralan alanlarda birbirleriyle karşılaşması sağlanıyor. Mücadele dozunun hep yukarıda olduğu oyunda hayatta kalan son kişi, oyunu da kazanmış oluyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds, ilerlemeli ve mücadele dozajı yüksek oyunları seven kullanıcılar için biçilmiş kaftan olarak değerlendirilebilir. Oyun endüstrisinin giderek geliştiği ve yeni çıkan her oyunda şaşkınlık düzeylerini ilerletmeyi başaran geliştiriciler, PlayerUnknown’s Battlegrounds'ta da oldukça etkili bir eğlence silahı oluşturmuş durumda.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >