Sadece karı kocanın yaşadığı köyde oy verme işlemleri sona erdi

Oy kullanma işlemleri Doğu da saat 07:00 Batı da ise 08:00 itibariyle başladı.
Oy kullanma işlemleri Doğu da saat 07:00 Batı da ise 08:00 itibariyle başladı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde sadece kış aylarında karı koca olarak yaşayan muhtar Durak Özdemir ile eşi oylarını kullandı. Robinson olarak anılan muhtar ve eşinin yaşadığı Büyükkışla köyünde oy verme işlemi de sona ermiş oldu.

Kış aylarında Büyükkışla'da sadece eşi ile kendisi kaldığı için "Robinson" olarak adlandırılan 73 yaşındaki muhtar Durak Özdemir'in köyünde, toplam 11 seçmen bulunuyor. Köyde 08.00'de başlayan oy verme işlemi, yaklaşık 1,5 saatte tamamlandı.

Başka aday yok

Durak Özdemir, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, bu seçimlerde de kendisinden başka aday olmadığını söyledi.

Köydeki seçmenlerden bazılarının Ankara'da yaşadığını ve yaz aylarında buraya geldiğini belirten Özdemir, "Seçmenlerimiz genelde yaşlı kesimden oluşuyor. Çocukları, oylarını kullanmaları için dün onları köye getirdi. Oylarını kullandıktan sonra Ankara’ya dönecekler. Çocukları ise Ankara'da oy verecek. Seçimler köyümüze, ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Muhtar ve eşi.
Muhtar ve eşi.

'Köyümüz çok önemli'

Babası Turan ve annesi Fatma'yı oylarını kullanmaları için köye getiren Rıza Demir de "Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Özellikle muhtarlık seçimi köyümüz için çok önemli. Köy statüsünü kaybetmememiz için gelip burada oylarımızı kullanıyoruz. Annemle babam yazın 6 ay burada, kışın ise Ankara'da bizim yanımızda yaşıyor." diye konuştu.

Köyde 2 kişi kalıyor.
Köyde 2 kişi kalıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >