Safari'ye iOS 11'le birlikte yepyeni bir özellik geliyor

Safari.
Safari.

iOS 11 güncellemesi birçok yenilik getirdiği iPhone'ları Safari konusunda da unutmuş değil. Uzun süredir beklenen özellik iOS 11'le birlikte Safari için geçerli olacak.

Google, web sitelerinde bulunan metin endeksli içeriklere daha hızlı ulaşılabilmesini sağlamak amacıyla kullanıcı dostu AMP'i mobil platformlarda kullanıyor. Google üzerinden içerik arattığınızda şayet AMP destekli internet siteleri üzerinden ulaşırsanız, otomatik olarak önce o linkteki metinler yükleniyor, sitenin AMP sürümü açılmış oluyor.

AMP sürümünden çıkmak işinse Safari'de bulunan bağlantı simgesine tıklayabiliyorsunuz. Eğer AMP'de açılmış olan sayfayı iMessage, Messenger ya da WhatsApp gibi uygulamalar üzerinden görmek isterseniz,karşı tarafa sayfanın AMP linki gönderilmiş oluyor.

Apple'ın bu durumun önüne geçişini görmek içinse iOS 11'i beklemek zorundayız gibi duruyor. Bir internet sitesinin AMP sürümünü paylaşmak istediğinizde, link otomatik bir şekilde AMP'den ayrıştırılıyor ve en yalın haliyle paylaşılıyor. Apple'ın bu konuda işinin oldukça zorlu olduğu söylenebilir. Zira hemen hemen her sitenin AMP formatı birbirinden farklı. iOS 11 güncellemesi Eylül ayının ikinci haftasında kullanıcılarla buluşmuş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >