Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan hastanelere denetim

Sağlık Bakanı Koca denetim sırasında personelle konuştuğu anlar
Sağlık Bakanı Koca denetim sırasında personelle konuştuğu anlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'daki hastanelerin acil servislerini tek başına denetliyor. Hastane personeliyle görüşüyor.

Sağlık Bakanı'nın bu denetimler esnasında çekilmiş fotoğrafı 'Clark Yektani' isimli kullanıcı tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Koca'dan şehir hastaneleri açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen günlerde yaptığı açıklama bu şekilde: ''Şehir hastaneleri için bütçede yer alan ödeme sadece kira bedeli değil, tüm bakım onarım ve hizmet bedellerini de kapsamaktadır. Bu hastaneleri genel bütçeden kendimiz yapsaydık, hizmet gideri olarak bütçedeki miktarın en az yarısını yine ödeyecektik. Nitekim diğer hastanelerimizde de yatırım giderlerine ilave olarak bu harcamaları yapıyoruz'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklamasında, AK Parti iktidarının ilk yıllarında sağlık alt yapısının güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunduğuna vurgu yaparak, "Mevcut hastanelerimizin yaş ortalaması 49 iken birçoğu da deprem güvenliği ve fonksiyonel açıdan kötü durumdaydı. Toplam 107 bin yatağın sadece 7 bini nitelikliydi. Hastanelerimizin hemen hepsinde yataklar koğuş sistemi şeklindeydi. Çağdaş bir sağlık hizmeti verebilmek için 100 bin civarında yatağın yenilenme ihtiyacının yanı sıra artan nüfus nedeniyle 50 bin ilave yatağa ihtiyaç vardı'' diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >