Sağlık Bakanı Koca: Belirti göstermeyen hastalar da tabloya eklenecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Belirti göstermeyen hastalarımızı da tablolarımızda paylaşmayı düşünüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00'de başlayan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.

Bakan Koca'nın toplantı sonrası yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

"Açık test politikasına geçtik"

Temmuz'dan sonra test yaptığımız grubun özelliği nedeniyle sadece semptomlu hastaları bildirdiğimizi ifade etmek için, veri tablomuzda hasta kavramını kullanmayı tercih ettik. Hasta kavramını kullanmayı tercih ettik ve birçok eleştiriye maruz kaldık. Verdiğimiz verinin doğru anlaşılmasını sağlamaya çalıştık. Testi pozitif olanları HES kodu üzerinden sorgulamak mümkün. Açık test politikasına geçtik.

"Semptom göstermeyenler de tabloya eklenecek"

  • Semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermeyi planlıyoruz.

İstanbul dahil bazı illerde düşüşler görüldü ancak erken yargıya varmak zor. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir'de üçüncü zirve yaşanıyor. Salgında yüzde 50'nin üstünde artış olan 15 ilimiz var. Bunlar; Antalya, Düzce, İzmir, Manisa ve Tekirdağ ise bu sınıra yaklaştı. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Ankara'da yoğunluğu azaltmak için sağlık çalışanlarımızın yoğun bir çabası vardır.

"Yerli aşı Nisan'da hazır olabilir"

Nisan ayında ilk aşımıza kavuşmayı ümit ediyorum. Risk gruplarını kademeli olarak aşılamayı planlıyoruz.

Yoğun bakım doluluk oranı

İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70'lere dayanmış durumda. Yüzde 69.5. Yer yer bazı sorunlar yaşandığını biliyoruz

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >