Sağlık Bakanı Koca: İl bazında 7 günlük vaka sayıları yayınlanacak

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, "Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak. Salgın yönetiminde yeni dönemin adı yerinde karar dönemidir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı başta olmak üzere koronavirüse ilişkin son gelişmeleri ele aldı. Toplantının sona ermesinin ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak. Planlanabilir gelecek için bölgesel çalışmaların yürütülebileceği döneme geçiyoruz. Yeni dönemin adı 'yerinde karar dönemi'dir.

"İkinci doz aşılar yarından itibaren yapılacak"

Bugün itibariyle 2 milyon 800 bine aşkın vatandaşımızın ilk doz aşılaması tamamlandı. Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılamasına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır.

Ülkemiz 15 milyon doz aşıyı temin etti, toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalarımızı tamamladık.


Hafta sonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak.

Kaç mutasyonlu virüs tespit edildi?

Güney Afrika mutasyonları henüz bilinmezliğini koruyor, İngiltere mutantı daha bulaşıcı. Virüs mutasyona uğramış olsa da tedbirler aynı. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların hafifletilmesi en önemli gündemimiz.

  • Ülkemizde 263 İngiltere varyantı, 23 tanesi Güney Afrika, 106 tanesi ise kökeni belli olmayan varyant tespit edilmiştir.

Yeni tedbirler alınacak mı?

Yeni tedbir değil, var olan tedbirlerin devamını istiyoruz. Bilim Kurulumuzun tavsiyesi, kısıtlamaların hafifletilmesinde acele edilmeden vaka seyrinin takip edilmesi yönünde

Öğretmenler ne zaman açıklanacak?

Yüz yüze eğitime geçecek okullar için bakanlıktan listeleri aldık. Ay sonuna doğru öğretmenlerimizi aşılayacağız. Eğitim başlanacak sınıflar için söylüyorum öğretmenlerimize de aşılama takvimi başlanmış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >