Sağlık Bakanı Koca 'son dakika' deyip paylaştı: Kırmızı il kalmadı

Arşiv
Arşiv

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken aşılamada müjdeli bir haber geldi. Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye'de COVID-19 risk haritasında kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!" dedi.

Koronavirüse karşı aşılama tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanı Koca'dan müjde gibi bir açıklama geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşılamada gelinen son noktayı paylaştı.

Bakan Koca, Şanlıurfa'nın 'kırmızı' kategoriden yüzde 55 aşılama oranını geçerek 'turuncu' kategoriye geçmesi üzerine Türkiye'de COVID-19 risk haritasında yüksek riskli şehir kalmadığını belirtti.

"80 ilden sana selamlar"

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Son dakika mesajı: Türkiye COVID-19 risk haritasında Kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!" ifadelerini kullandı.

Bir doz aşılama oranı yüzde 76.2

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama oranı ortalama yüzde 76.12 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 58.23 olurken 1., 2. ve 3. doz aşısını yaptıran vatandaş sayısı toplamda 91 milyon 747 bin 545'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, aşılama yapılan tekil kişi sayısını da paylaştı. Buna göre; Türkiye'de 47 milyon 247 bin 97 kişi ilk doz aşısını yaptırdı. İkinci doz aşı yaptıranların sayısı 36 milyon 145 bin 891 olarak kayıtlara geçerken, 3. doz uygulamasında 8 milyon 167 bin 707 kişiye aşı yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >