Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı: İftarda buluşan 5 kişi koronaya yakalandı

Arşiv
Arşiv

Uşak'ın Banaz ilçesinde iftarda buluşan iki ailedeki 5 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda iftar davetlerini önlemek için "Biri tuz yerine koronavirüs uzatabilir. Kalabalık iftarları gelecek yıl yapalım" ifadelerini kullanmıştı.

Uşak Banaz Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede iki ailenin iftarda bir araya geldiği, sağlık kurumlarına yapılan başvuru sonrası bu ailelerden 5 kişiye yapılan Kovid-19 testinin pozitif olarak belirlendiği kaydedildi.

"İftar ziyaretleri yapmayalım, misafir kabul etmeyelim"

"Bu örnek vakadan hareketle ramazan ayında sosyal mesafeyi koruyalım. Bu ramazanı evde geçirelim" uyarısının yapıldığı açıklamada, "İftar ziyaretleri yapmayalım, misafir kabul etmeyelim. Bayramda büyüklerimizle, ziyaret etmeksizin, uzaktan görüşelim. Kıymetli büyüklerimiz; torunlarımızın harçlıklarını EFT veya havaleyle gönderelim. Evde kalın, güvende kalın." denildi.

Sağlık Bakanı Koca uyarmıştı

  • Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda iftar davetlerini önlemek için "Biri tuz yerine Koronavirüs uzatabilir. Kalabalık iftarları gelecek yıl yapalım. Hayırlı iftarlar" ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >