Sağlık Bakanı Koca'dan 'Emrullah Gülüşken' iddialarına cevap: Akrabalığım yok, tanımıyorum

Emrullah Gülüşken
Emrullah Gülüşken

İsveç'te tedavi edilmediği için Türkiye'ye ambulans uçakla getirilen Emrullah Gülüşken ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Sağlık Bakanı Koca merak edilen konuya açıklık getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, "İsveç’ten getirilen Gülüşken ile bir akrabalığım yok, tanımıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Emrullah Gülüşken ile akrabalığım yok, tanımıyorum"

"Benim hiçbir akrabalık bağım yok. Aracılık olanlardan da akrabam ya da tanışıklığım olmadı. Sosyal medyadan bu bilgilendirme yapıldı. Sonra bana bilgi ulaşıldı. Büyükelçi ile konuştuk, kendileri de özellikle Türkiye'de tedavi edilmesinin uygun olduğunu söyledi ve Türkiye'ye getirilmiş oldu. Şuan Ankara'da tedavi ediliyor. 2 gün yoğun bakımda kaldı. Ciddi bir solunum problemi olmamasına rağmen kalp rahatsızlığını söylemiş olması. Bizim takiplerimizde de muhtemelen kapak sorunlarının olduğunu biliyoruz. Ciddi bir sorun olmadığını anlıyoruz. Baba ve 3 çocuğu getirildi. Büyük kızında ve 10 yaşındaki çocukta da pozitif çıktı. İsveç bunu bilmiyordu. 7 yaşındaki çocukta da negatif çıktı. Dolayısıyla 2 gün sonra servise alındı ve takibi yapıldı. Dünyada hastaların tüm sorunlarına hiçbir ücret almaksızın müdahale eden, hava ambulansı hizmeti veren tek ülkeyiz.Sadece İsveç'ten getirmedik. Biz bu süreçte daha dün Rusya'dan vatandaşımızı getirdik." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >