Sağlık Bakanı Koca'dan 'grip' açıklaması: Risk unsuru oluşturan hastamız yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AA Editör Masası'nda soruları cevapladı. Bakan Koca Çin'deki virüsle ilgili olarak, "Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Koca Çin'deki virüsle ilgili olarak , "Çin'de zatürre geçiren bir hastada daha önce tespit edilmeyen bir virüsün tespit edildiğini görüyoruz.

Canlı hayvan Pazar yerinde tespit edilmesiyle ortaya çıkan bir virüs. Bu konuda özellikle bizde herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığını söylemek istiyorum. Özellikle Çin'den Huan kentinden bizim yerli havayollarımızın seferi yok ama Çin Hava yollarının haftada üç seferinin olduğunu biliyoruz. Ama bizim hudut güvenliğimizin özel bir gayreti var" dedi.

Yeni yılda ilaç fiyatları nasıl olacak?

"Her yıl bir fiyat düzenlemesi yapılır. Şubat'ın 20'sinde geçerli olur. Bu anlamda Avro kuru üzerinden geçen yıla kadar yüzde 70'ti. Geçen yıldan itibaren yüzde 60 uygulanmaya başlandı.

Bu yıl içinde benzer şekilde bir önceki yılın Avro kutru üzerinden yüzde 60'ı hesaplanarak Şubat 15'te bildirmiş olacağız. Şubat 20'den itibaren de geçerli olacak."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >