Sağlık Bakanlığı duyurdu: Koronavirüs aşı sırası e-Nabız üzerinden öğrenilebilir

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulaması üzerinden ve kısa mesaj ile vatandaşların koronavirüs aşısı yapılacak grupta olup olmadıklarını öğrenebileceklerini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, e-Nabız uygulaması üzerinden veya kısa mesaj (SMS) ile aşı yapılacak grupta olup olunmadığının öğrenilebileceğini açıkladı.

Uygulama veya internet üzerinden e-Nabız’a giriş yapılarak aşılama gruplarında yer alıp alınmadığı öğrenilebilecek.

Sağlık Bakanlığı, internet erişimi olmayan vatandaşlar için ise kısa mesaj hizmetini kullanıma açtı. Aşı yapılacak grupta yer alıp alınmanmadığı, "AŞI" yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası ve T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazıp "2023"e kısa mesaj gönderilerek öğrenilebilecek. (Örnek: AŞI 12345678910 1234)

Kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Son verilere göre ülke genelinde aşı olan kişi sayısı 2 milyon 483 bin 575 bine ulaştı. Kısa süre içerisinde rakamın 2,5 milyonu aşması bekleniyor.

İl bazlı olaraksa en fazla aşı İstanbul’da vuruldu. 418 bin 597 kişinin aşılandığı İstanbul’u sırasıyla Ankara ve İzmir takip ediyor. Ankara’da şimdiye kadar 228 bin 715 kişi aşılanırken İzmir’de ise 158 bin 784 kişi koronavirüs aşısı oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın aşılama çalışmalarını anlık olarak takip etmek isteyen kişiler “covid19asi.saglik.gov.tr” adresi üzerinden aşılamada son durumu öğrenebilirler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >