Sağlık Bakanlığı'ndan test kararı: Fazla alınan ücretler iade edilecek

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı, son günlerde korona testi için belirlenen fiyat tarifesine uymayan kuruluşlar hakkında gelen şikayetler üzerine harekete geçerek valiliklere yazı gönderdi. Buna göre, test için belirtilen 250 TL fiyat tarifesi dışında ücret alan kurumlara yaptırım uygulanacak. Fazla alınan ücret ise vatandaşa iade edilecek.

Sağlık Bakanlığı PCR testi için yüksek fiyat alan kuruluşlar için hareket geçerek valiliklere yazı gönderdi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, koronavirüs test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderildi.

Yüksek ücret alınıyordu

Bakanlık genelgesiyle belirlenen PCR testinin 250 TL olan fiyatı, bazı kuruluşlarda daha yüksek ücretlere yapılıyordu. Pek çok vatandaş hastanelerden aldığı faturalarla durumdan şikayetçi olmuştu.

İlave ücret alınmayacak

Koronavirüs testi çalışmaya yetkili tüm sağlık kuruluşları için Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden test ücretinin geçerli olduğu hatırlatılan yazıda, RT- PCR testi için bu ücret dışında herhangi bir bedel talep edilemeyeceği ve ilave ücret alınamayacağı vurgulandı.

Fazladan alınan ücret iade edilecek

  • Mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde idari para cezaları ve ilgili sağlık tesisi sorumluları hakkında idari yaptırımlar uygulanacak. Korona testi için fazladan alınan ücretin iadesi sağlanacak. Aykırı uygulamaların sürdürülmesi halinde ilgili birimlerin faaliyetlerinin durdurulması yönünde işlem yapılacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >