Sağlık için en faydalı hizmet e-nabız nedir, nasıl üye olunur?

Sağlık muaynesi
Sağlık muaynesi

Sağlık için en faydalı hizmetlerin başında gelen e-nabız hizmeti nedir, nasıl üye olunur? E-nabız ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte e-nabız hakkında merak edilenler!

Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız hizmeti ile gündeme geldiği şu günlerde, merak edilen soruları sizin için cevapladık. E-nabız hizmeti nedir, nasıl üye olunur, sistemine giriş işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı...

E-nabız sistemine giriş nasıl yapılır?

“Tansiyon”, “Şeker”, “Nabız” ve “Ağırlık” sekmelerine tıklayarak buraya eklediğiniz bilgilerinizi görebilir, “Ekle” sekmesiyle sisteme şeker, tansiyon, ağırlık, nabız bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı uygulaması: E-nabız 
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bu uygulama ile hastalığınıza dair her türlü bilgiye ulaşmanız mümkün... E-nabız sayesinde e-rapor görüntüleme, randevu takip etme, randevu alma ve benzeri sağlık işlemlerini yapabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı uygulaması: E-nabız Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bu uygulama ile hastalığınıza dair her türlü bilgiye ulaşmanız mümkün... E-nabız sayesinde e-rapor görüntüleme, randevu takip etme, randevu alma ve benzeri sağlık işlemlerini yapabilirsiniz.
Randevu alma ve randevu takibi 

                                    Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebilirsiniz . Randevu üzerine tıklayarak detaylarını görebilirsiniz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS’ye ayrıca giriş yapmadan sonraki tarihlere yeni muayene randevusu oluşturabilirsiniz. Bu, tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabilmenize yardımcı olacaktır.
Randevu alma ve randevu takibi Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebilirsiniz . Randevu üzerine tıklayarak detaylarını görebilirsiniz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS’ye ayrıca giriş yapmadan sonraki tarihlere yeni muayene randevusu oluşturabilirsiniz. Bu, tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabilmenize yardımcı olacaktır.
Kişisel bilgi paylaşımı

                                    Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanıyabilirsiniz.
Kişisel bilgi paylaşımı Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanıyabilirsiniz.
E-nabıza nasıl giriş yaparım? 

                                    E-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresini kullanarak veya E-İmza kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz. E-nabız giriş için tıklayınGiriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda, Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum” yazısının yanında bulunan kutucuğu tıklamanız gerekmektedir. Profil bilgilerinizi oluşturmak için ikinci aşama, kişisel bilgilerinizdir. Burada yaşadığınız ülke, il, boy ve kan grubu alanlarını doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde ilgili alanları doldurduktan sonra “Paylaşım Seçenekleri” alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileri alanıdır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.
Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-nabıza nasıl giriş yaparım? E-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresini kullanarak veya E-İmza kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz. E-nabız giriş için tıklayınGiriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda, Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum” yazısının yanında bulunan kutucuğu tıklamanız gerekmektedir. Profil bilgilerinizi oluşturmak için ikinci aşama, kişisel bilgilerinizdir. Burada yaşadığınız ülke, il, boy ve kan grubu alanlarını doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde ilgili alanları doldurduktan sonra “Paylaşım Seçenekleri” alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileri alanıdır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >