Sahur menüsünde diyet bozdurmayan 10 farklı dürüm sandviç tarifi

Dürüm
Dürüm

Bu tarifler diyet bozdurmuyor! Sahur menüleri için hazırlayabileceğiniz farklı lezzetler...

Ramazan ayının gelmesiyle, iftar ve sahur için farklı lezzet arayışları çoktan başladı.

Her gün iftar için ne pişireyim, sahur için ne pişireyim diye düşünmektense, planınızı şimdiden belirleyin.

Sahur sofralarınızı zenginleştirmek için, sizlere alışık olduğunuz tatlardan farklı lezzet önerilerimiz var. Unutmadan, bu tarifler ekmekle yapılan sandviçlere göre çok daha hafif; bu yüzden diyet yaparken de rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Beyaz peynir domates klasiği

                                    
                                    Neredeyse herkesin severek yediği en hafif, en lezzetli sandviçler arasında olan beyaz peynir ve domatese farklı bir boyut kazandırıp, dürüme sarın. Küp küp doğradığınız beyaz peynirleri dürümün üzerine serpin ve üzerine ince ince dilimlenmiş domatesleri dizin; kabuklarını soymanızı tavsiye ederiz. En üstüne kekik ya da cilde ve sindirim sistemine iyi gelecek çörek otu da serpebilirsiniz.
Beyaz peynir domates klasiği Neredeyse herkesin severek yediği en hafif, en lezzetli sandviçler arasında olan beyaz peynir ve domatese farklı bir boyut kazandırıp, dürüme sarın. Küp küp doğradığınız beyaz peynirleri dürümün üzerine serpin ve üzerine ince ince dilimlenmiş domatesleri dizin; kabuklarını soymanızı tavsiye ederiz. En üstüne kekik ya da cilde ve sindirim sistemine iyi gelecek çörek otu da serpebilirsiniz.
Sebzeli dürüm

                                    
                                    İftardan kalanları atmaya kıyamayanlar için bir fırsat; kalan her türlü sebzeyi dürümünüze sarıp sahurda yiyebilirsiniz. Domates, salatalık, yeşil biber, yeşil salata, nane, fesleğen, reyhan ve aklınıza gelebilecek her türlü sebzeden dürüm yapabilirsiniz. Sebzelerinizi küp küp doğrayın ve üzerine beyaz peynir ekleyin; yanına da koca bir bardak ayran yapın. Enfes bir sahur menüsü oldu. Tüm malzemeye biraz sıvı yağ, tuzla iyice karıştırın.
Sebzeli dürüm İftardan kalanları atmaya kıyamayanlar için bir fırsat; kalan her türlü sebzeyi dürümünüze sarıp sahurda yiyebilirsiniz. Domates, salatalık, yeşil biber, yeşil salata, nane, fesleğen, reyhan ve aklınıza gelebilecek her türlü sebzeden dürüm yapabilirsiniz. Sebzelerinizi küp küp doğrayın ve üzerine beyaz peynir ekleyin; yanına da koca bir bardak ayran yapın. Enfes bir sahur menüsü oldu. Tüm malzemeye biraz sıvı yağ, tuzla iyice karıştırın.
 Kıymalı dürüm

                                    
                                    250 – 300 gr. kıyma 2 dürüm için yeterli olacaktır; rende havuç, taze soğan ve haşlanmış brokoliyi kıyma ile kavurun. Üzerine sırasıyla rendelenmiş peynir ve dilimlenmiş domatesleri ekleyin. İsteğe göre biraz krema ve tuz da ilave edebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı lavaşın üzerine yayın ve dürümünüzü sarmaya başlayın. Üzerine domates püresiyle süsleyebileceğiniz küçük parçalara bölerek de servis edebilirsiniz.
Kıymalı dürüm 250 – 300 gr. kıyma 2 dürüm için yeterli olacaktır; rende havuç, taze soğan ve haşlanmış brokoliyi kıyma ile kavurun. Üzerine sırasıyla rendelenmiş peynir ve dilimlenmiş domatesleri ekleyin. İsteğe göre biraz krema ve tuz da ilave edebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı lavaşın üzerine yayın ve dürümünüzü sarmaya başlayın. Üzerine domates püresiyle süsleyebileceğiniz küçük parçalara bölerek de servis edebilirsiniz.
Tavuk dürüm

                                    
                                    Kırmızı et sevmeyenlere göre bir tercih olabilecek tavuk dürümü yapmak oldukça kolay. Tavuk filetoyu küçük parçalara ayırın ve yağsız bir tavada kızartın. Üzerine doğranmış sevdiğiniz sebzeleri ilave edin; taze soğan, havuç, maydanoz, domates tercihiniz olabilir. Yine üzerine krema ve tuz da ekleyebilirsiniz. Haydi, sıra dürüm sarmakta.
Tavuk dürüm Kırmızı et sevmeyenlere göre bir tercih olabilecek tavuk dürümü yapmak oldukça kolay. Tavuk filetoyu küçük parçalara ayırın ve yağsız bir tavada kızartın. Üzerine doğranmış sevdiğiniz sebzeleri ilave edin; taze soğan, havuç, maydanoz, domates tercihiniz olabilir. Yine üzerine krema ve tuz da ekleyebilirsiniz. Haydi, sıra dürüm sarmakta.
Krem peynire şarküteri dokunuşu

                                    
                                    Krem peyniri lavaşın üzerine yayın ve üzerine iyice yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcıkları dizin. Sebzelerle arası olmayanlar için başka tat karıştırmaya gerek yok; ince ince doğranmış salam ya da sucukları da üzerine dizin; sıra en keyifli kısımda. Dürümler sarılmaya başlansın. Salam ve sucuk tercih edecekseniz, yağsız tavada birkaç dakika pişirmenizi tavsiye ederiz. Yine dilerseniz, küçük halkalar halinde kesip servis edebilirsiniz.
Krem peynire şarküteri dokunuşu Krem peyniri lavaşın üzerine yayın ve üzerine iyice yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcıkları dizin. Sebzelerle arası olmayanlar için başka tat karıştırmaya gerek yok; ince ince doğranmış salam ya da sucukları da üzerine dizin; sıra en keyifli kısımda. Dürümler sarılmaya başlansın. Salam ve sucuk tercih edecekseniz, yağsız tavada birkaç dakika pişirmenizi tavsiye ederiz. Yine dilerseniz, küçük halkalar halinde kesip servis edebilirsiniz.
Zeytinsiz olmaz diyenler için

                                    
                                    Peynir var da zeytin yok mu demeyin; bu sandviç de bol bol zeytin var. Zeytinleri çekirdeklerinden ayırmak zor olabilir; hele kalabalığa sahur hazırlıyorsanız, fazlasıyla zorlanırsınız. O yüzden çekirdeksiz zeytin almanızı tavsiye ediyoruz. Sırasıyla zeytinleri, küp küp doğranmış ya da ufalanmış peynirleri, ince ince doğradığınız kızarmış tavukları, bir miktar zeytin yağı, tuz ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın. Karışımın harika olduğunu tahmin edebiliyoruz. Karışımı lavaşın üzerine yayın ve diğer tarafta yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık dilimlerini lavaşın üzerine ekleyin; dürümünüzü sarabilirsiniz.
Zeytinsiz olmaz diyenler için Peynir var da zeytin yok mu demeyin; bu sandviç de bol bol zeytin var. Zeytinleri çekirdeklerinden ayırmak zor olabilir; hele kalabalığa sahur hazırlıyorsanız, fazlasıyla zorlanırsınız. O yüzden çekirdeksiz zeytin almanızı tavsiye ediyoruz. Sırasıyla zeytinleri, küp küp doğranmış ya da ufalanmış peynirleri, ince ince doğradığınız kızarmış tavukları, bir miktar zeytin yağı, tuz ve limon suyunu derin bir kapta karıştırın. Karışımın harika olduğunu tahmin edebiliyoruz. Karışımı lavaşın üzerine yayın ve diğer tarafta yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık dilimlerini lavaşın üzerine ekleyin; dürümünüzü sarabilirsiniz.
Ton balık sevenlere

                                    
                                    Sahur menüleri için yağsız ton balığı tavsiyemizdir; ton balıklarını, ince dilimlenmiş beyaz soğanları, kabukları soyulmuş domates parçalarını, marul dilimleri ve salatalıkları karıştırın. Karışımın üzerine bir miktar tuz ve limon suyu ekleyin; nar ekşisi de tavsiyemizdir. Yağsız ton balığı kullanırsanız, sıvı yağ eklemenize gerek yok. Sıra geldi lavaşlara yayıp, dürümleri sarmaya. Lavaşlarınızı dilerseniz kepekli de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ton balık sevenlere Sahur menüleri için yağsız ton balığı tavsiyemizdir; ton balıklarını, ince dilimlenmiş beyaz soğanları, kabukları soyulmuş domates parçalarını, marul dilimleri ve salatalıkları karıştırın. Karışımın üzerine bir miktar tuz ve limon suyu ekleyin; nar ekşisi de tavsiyemizdir. Yağsız ton balığı kullanırsanız, sıvı yağ eklemenize gerek yok. Sıra geldi lavaşlara yayıp, dürümleri sarmaya. Lavaşlarınızı dilerseniz kepekli de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı dürüm

                                    
                                    Dilediğiniz miktarda mantarı az yağlı bir tavada kavurun. Başka bir kapta haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Mantar, yumurta ve isteğe bağlı peynirinizi farklı bir yerde karıştırın. Bu karışıma biraz da tuz ekleyin ve lavaşın üzerine yayın.
Mantarlı dürüm Dilediğiniz miktarda mantarı az yağlı bir tavada kavurun. Başka bir kapta haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Mantar, yumurta ve isteğe bağlı peynirinizi farklı bir yerde karıştırın. Bu karışıma biraz da tuz ekleyin ve lavaşın üzerine yayın.
Ballı bademli peynirli dürüm

                                    
                                    Tatlı ve tuzluyu karıştırıp yemeği sevenler için ideal tarif; yapması da oldukça kolay. Miktarı isteğe bağlı bal ve peyniri karıştırın; peynir çeşidi de size kalmış, beyaz peynir tavsiyemizdir. Karışımı lavaşın üzerine yayın; isteğe bağlı robottan geçirilmiş ceviz ya da bademi üzerine serpin. Dürümleri sardıktan sonra üzerlerine bal da dökebilirsiniz.
Ballı bademli peynirli dürüm Tatlı ve tuzluyu karıştırıp yemeği sevenler için ideal tarif; yapması da oldukça kolay. Miktarı isteğe bağlı bal ve peyniri karıştırın; peynir çeşidi de size kalmış, beyaz peynir tavsiyemizdir. Karışımı lavaşın üzerine yayın; isteğe bağlı robottan geçirilmiş ceviz ya da bademi üzerine serpin. Dürümleri sardıktan sonra üzerlerine bal da dökebilirsiniz.
Çikolatadan vazgeçemeyenler için

                                    
                                    Dürüst olalım ki, bu tarif diğerlerine göre çok daha kalorili. Çikolata dolu bir sahura kim hayır der ki; sıra dürümlerinizi çikolata doldurmaya geldi. Lavaşın üzerine çikolata kremasını yayın ve üzerine en sevdiğiniz meyve dilimlerini dizin. Muz, çilek ve yanında mayhoş tadıyla dürümünüzün tadını hafifletecek birkaç dilim kivi tavsiyemizdir. Üzerine fıstık ve fındık da serpebilirsiniz. Yanında bir fincan çay; bu sahur menüsüne bayılacaksınız.
Çikolatadan vazgeçemeyenler için Dürüst olalım ki, bu tarif diğerlerine göre çok daha kalorili. Çikolata dolu bir sahura kim hayır der ki; sıra dürümlerinizi çikolata doldurmaya geldi. Lavaşın üzerine çikolata kremasını yayın ve üzerine en sevdiğiniz meyve dilimlerini dizin. Muz, çilek ve yanında mayhoş tadıyla dürümünüzün tadını hafifletecek birkaç dilim kivi tavsiyemizdir. Üzerine fıstık ve fındık da serpebilirsiniz. Yanında bir fincan çay; bu sahur menüsüne bayılacaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >