Sakarya'da mevsimlik işçilerin darp edildiği iddiası yalanlandı

İşçilerin çavuşu: Türk-Kürt meselesi değil şahıs meselesi
İşçilerin çavuşu: Türk-Kürt meselesi değil şahıs meselesi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meydana gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya platformları ile bazı haber sitelerinde yer alan "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddiaları işçilerin çavuşu Kasım Demir tarafından yalanlandı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meydana gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya platformları ile bazı haber sitelerinde yer alan "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddiaları ortaya atılmıştı. İşçilerin çavuşu Kasım Demir, "Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi. O kişilerden başka Sakarya'da hiç kimseyle hiçbir sorun yaşamadık. Hepsi kardeşlerimizdir, yalan söyleyemeyiz bu konuda. Bu, münferit bir olay, ırkçılık olayına dönüşmemesi lazım bu durumun" sözleri ile olayı anlattı.

"Türk-Kürt meselesi değil"

O bölgede daha önce birçok kişiyle çalıştıklarını ve hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Tartışma yaşadığımız kişiler başından beri sorunluydu. Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi. Diğer çalıştığımız insanlar dört dörtlüktü. Yalnızca bu olayı yaşadığımız kimselerle sıkıntı yaşadık burada. Bizi rencide edici kelimeler söyleyince zorumuza gitti, işi bıraktık. O kişilerden başka Sakarya'da hiç kimseyle hiçbir sorun yaşamadık. Hepsi kardeşlerimizdir, yalan söyleyemeyiz bu konuda."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >