Salgın döneminde iyice arttı: Yalnızlık Bakanlığı kurulacak

Arşiv
Arşiv

Japonya'da kronik bir sorun haline gelen yalnız yaşamak ve yüksek intihar oranları hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Suga, yalnız yaşayan kişiler için bakanlık kurulacağını ve bu sorunlarla mücadele için çalışılacağını kaydetti.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Bölgesel Kalkınma Bakanı Tetsushi Sakamoto'nun yalnız yaşayan kişilerin sorunlarından sorumlu bakan olarak da görev yapacağını açıkladı.

Tetsushi Sakamoto, çok sayıda bakanlık ve kurumla koordineli olarak çalışacak.

İntiharlar virüs vakalarını geçti


Japonya’da Ekim ayı içerisindeki intihar sayıları, COVID-19 sebepli ölüm sayısını geçti. Japon Ulusal Polis Ajansı’na göre, 2020 Ekim ayında 2 bin 153 intihar vakası ve Ekim'e kadar toplam 1 bin 765 virüs kaynaklı ölüm gerçekleşti.

Suga, Sakamoto'ya "Özellikle kadınlar kendilerini daha yalnız hissediyor. Sorunu incelemenizi ve kapsamlı bir strateji ortaya koymanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sakamoto, kurumlar arası iletişime odaklanmış bir ekip oluşturacak ve en önemli öncelikleri belirlemek için bu ayın başlarında sivil toplum kuruluşları ve diğer gruplarla acil bir durum forumu düzenleyecek.

Toplantı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Sakamoto, "Yalnızlığı ve sosyal izolasyonu önleyen ve insanlar arasındaki bağları koruyan faaliyetleri teşvik etmeyi umuyorum. Çok çeşitli tedbirler ayarlamak için kapsamlı bir yaklaşım üzerinde çalışacağız" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >