Samanyolu Galaksisinin 2 milyar piksellik fotoğrafına yakından bakın

samanyolu
samanyolu

Avrupa Güney Gözlemevi, şu ana kadar çekilen en ayrıntılı ve en yüksek çözünürlüklü Samanyolu Galaksisi fotoğrafını yayınladı.

Astronomide hükümetlerarası en üstün bilim ve teknoloji kuruluşu olarak kabul edilen Avrupa Güney Gözlemevi, şimdiye kadar çekilen en ayrıntılı Samanyolu Galaksisi fotoğrafını yayınladı. Özel bir teleskop sayesinde elde edilen bu görüntü, 256 MP yani tam olarak 2 milyar piksel çözünürlükte.

Samanyolu Galaksisini birçok farklı detayıyla ortaya çıkaran bu fotoğrafta, NGC 6334 olarak adlandırılan ve yaklaşık olarak 5000 yıllık uzaklıkta olduğu tahmin edilen Nebula bulutsusu da görülebiliyor. Üstelik benzer şekilde 8000 yıllık uzaklıktaki Istakoz Nebulası da görüntülenenler arasında.

Bu her iki bulutsu da 1837'de Güney Afrika'daki ünlü gökbilimci John Herschel tarafından keşfedilmiş. 1837'den bu yana aradan geçen süreçte elbette yüksek çözünürlükte fotoğraflar kaydedildi. Ancak son olarak kaydedilen 2 milyar piksellik görüntü, şuana kadarki en ayrıntılı Samanyolu Galaksisi olarak karşımıza çıkıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >