Şampiyon yüzücülere taş çıkartan dana Ferdinand ‘Huzur Çiftliği’nde

‘Ferdinand’, İzmir’deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na teslim edildi.
‘Ferdinand’, İzmir’deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na teslim edildi.

Kurban Bayramının 1. günü kesilmemek için Rize İyidere’de kaçarak denize giren ve bayramın son günü Trabzon Sürmene’de yüzerken bulunan dana ‘Ferdinand’, İzmir’deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na teslim edildi.

Trabzon Sürmene’de yüzerken bulunan dana ‘Ferdinand’, ünlü sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Platformu tarafından satın alınarak İzmir’deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na gönderildi.

Rize’nin İyidere ilçesinde Kurban Bayramının 1. günü kesilmek üzereyken ipini kopartarak kaçan dana, sahiplerinin peşinden koşmasına rağmen izini kaybettirdi. Bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu mevkiinde denizde yüzerken görülen dana, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayın ardından ünlü sanatçı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Platformu olarak danayı satın almak istediğini sosyal medya üzerinden belirtti. Levent daha sonra adını ‘Ferdinand’ koydukları danayı satın aldıklarını açıkladı.

Hayırsever vatandaşlar Arif Y. ve Ali Kemal S. tarafından parası ödendiği öğrenilen dana, bir kargo şirketine ait kamyona bindirilerek İzmir Kemalpaşa’daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na ulaştı.

Dana Ferdinand, özellikle istismara uğrayan, engelli ve ölüme terk edilmiş 700’ün üzerinde hayvanın bulunduğu çiftlikte huzur içinde yaşayacak

Çiftliğin kurucusu Sibel Çağlar şunları kaydetti:

  • "Ferdinand’ı bulmak için biz de, Haluk Bey’in arkadaşları da seferber olmuş durumdaydık. Sadece ortak noktada değildik. Ben birçok arkadaşıma söyledim, ‘bu çocuğu bulalım’ dedim. Kesilmeden bu çocuğu himayemize almak istedik. Bir arkadaşım, Ferdinand’ın sahiplerine ulaşıyor. Haluk Bey de bu sırada danayı alacağını söyleyerek tweet atıyor. Haluk Bey, Ferdinand’ı sahiplerine ulaştığında benim de Ferdinand’ı aradığımı öğreniyor. Sonra Haluk Bey bana ulaştı. ‘Ferdinand’ı biz alalım, siz bakımını sürdürün, nakil konusunda da bize yol gösterin’ dedi. Haluk Bey, gerekli ödemeleri yaptı, hayatını garanti altına aldı, biz de naklini ayarladık. Artık Ferdinand bizimle"

"Geçmişini unutturmaya çalışacağız"

Ferdinand’ın yaşadığı travmadan dolayı biraz ürkek olduğunu belirten Çağlar, "Biraz hırçınlık gösterecek gibi gözüküyor. Güven sağlayacağı bir süre geçecek önce. Kendine ait bir saha planlıyoruz. İnşaatına en kısa zamanda başlayacağız. Önce sağlık kontrollerini yapacağız, ardından güvenini kazanmaya başlayacağız. Güvenini kazandıktan sonra özgür, sevgi dolu bir şekilde yaşamaya devam edecek. 3 gündür heyecandan, meraktan ve endişeden uyuyamadık. Sorumluluğumuz büyük. Ferdinand, meşhur ve travmatik bir çocuk. O yüzden inşallah biz artık geçmişini unutturmaya çalışacağız onun" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >