Samsung, akıllı telefonlar için antimikrobiyal kılıflar üzerinde çalışıyor

Samsung
Samsung

Samsung, bir süredir üzerinde çalıştığı antimikrobiyal kılıflar için marka tescil işlemlerini tamamladı.

Şirket, Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 ailesinin kutu içeriğinde standart olarak bu yapıdaki bir kılıf sunabilir.

Arizona Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalar, bu antimikrobiyal kılıfların koronavirüsün etkilerini 90 güne kadar telefon yüzeyinden uzak tutabileceğini gösteriyor.

Aylardır birçok farklı vesileyle belirttiğimiz gibi koronavirüs etkilerinden korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Bunlar arasında ilk sırada elbette temizlik ve hijyen geliyor. Elleri bol sabunlu suyla sık aralıklarla yıkamak şart. Aynı zamanda dezenfektan ve kolonya kullanımıyla da virüsün kendine yaşam alanı bulması önemli oranda engellenebiliyor.

Samsung, kılıflarda antimikrobiyal malzemelerin kullanımıyla alakalı gerekli patentleri de almış durumda.
Samsung, kılıflarda antimikrobiyal malzemelerin kullanımıyla alakalı gerekli patentleri de almış durumda.

Üstelik yalnızca ellerin temizlenmiş olması yetmiyor. Temas edilen her yüzeye karşı da hassas olmak gerekiyor. Zira demir korkuluklar, kapı kolları ve benzer yüzeylere temas ettikten sonra elleri yıkama ve dezenfekte etmenin önemi daha da artıyor.

Burada en önemli noktalardan biri ise gün içinde çok sık kullandığımız elektronik ürünler. Her gün yüzlerce kez tekrar tekrar kontrol ettiğimiz akıllı telefonları da temizlememiz gerekiyor. Islak mendiller, dezenfektanlar ve özel sıvılarla telefonu kolayca temizleyebilmek mümkün.

Ayrıca Samsung'un attığı bu adım diğer teknoloji şirketleri ve akıllı telefon üreticileri için de yol gösterici olabilir.

Hatta aylar önce bununla alakalı bir rehber hazırlamış, akıllı telefonların nasıl temizleneceğine yönelik çeşitli bilgiler sunmuştuk. Bunlar arasında kullanabileceğimiz temizlik malzemelerinden tutun, uygulama biçimine kadar birçok ayrıntı yer alıyordu.

Antimikrobiyal kaplama, virüs partiküllerinin varlığıyla etkili bir şekilde savaşıyor.

Teknoloji şirketleri de bu noktada farklı çözümler üretmeye yoğunlaşıyor. Samsung, geçtiğimiz günlerde koronavirüse karşı antimikrobiyal kılıf geliştirdiğini duyurdu. Şirket, bu yeni ürünleri yakın zamanda piyasaya sürmeyi hedefliyor. Şu anda bu kılıflar için uygulanacak kaplamayla alakalı gerekli çalışmaları gerçekleştirip tescilleri yaptırmış durumda.

Antimikrobiyal kaplamanın koronavirüse karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Samsung, yeni nesil Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 ailesiyle birlikte kutu içeriğine bu tip kılıfları dahil edebilir.

COVID-19 Smartphone covers şeklinde geçen ve Antimicrobial Coating olarak isimlendirilen bu kaplama, Samsung kılıfları üzerine uygulanıyor. Bu da aslında virüsün tutunmasını engellemeyi hedefliyor. Yani aslında böylece virüs kılıf yüzeyinde kalamıyor.

Virüs parçacıklarını 10 dakikada %90 oranında azaltıyor.

Arizona Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma ve sonrasında ortaya çıkarılan rapor, antimikrobiyal kaplamanın, yüzeyleri 90 güne kadar koronavirüsten uzak tutabileceği kanıtlanmış.

Bu yüzey, virüs parçacıklarını 10 dakika içinde %90 ve iki saat sonra %99.9 oranında azaltıyor.

Yani aslında bu noktada çok önemli bir görevi üstlendiğini belirtmek gerekiyor. Yüzeye uygulandığında aslında koronavirüs etkilerinden çok çok büyük ölçüde koruma sağlanmış oluyor.

Akıllı telefonlar, koronavirüs yayılımının artmasında en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. Gün boyunca sürekli avuç içinde tutulması, aktif olarak saatler boyunca kullanılması ve kullanıldıktan sonra da ellerin yıkanmaması ya da dezenfekte edilmemesi yayılımın artmasına neden oluyor. Çeşitli araştırmalar akıllı telefonların bakterilerle dolu olduğunu kanıtlıyor. Samsung'un bu çözümü ise etkili bir savaş vadediyor.

Tüm bunlara ek olarak Galaxy Note 20 serisiyle birlikte bu kılıfların kutu içeriğinde gelebileceği özellikle belirtiliyor. Benzer şekilde Note 20, Galaxy Fold 2 ve Galaxy Z Flip 5G gibi modellerin de yine antimikrobiyal kılıflarla satışa çıkması söz konusu olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >