Samsung, CES 2020 kapsamında Ballie isimli yeni akıllı robotu duyurdu

Samsung Ballie
Samsung Ballie

Samsung'un CES 2020'deki tanıtımları devam ediyor. Tamamen çerçevesiz 8K televizyon, parmak hareketlerini takip eden görünmez klavye derken son olarak Ballie adını verdiği minik bir robotu da duyurdu.

Ev içindeki akıllı nesneleri harekete geçirebilen robot, önceden belirlenen komutları da hızlıca yerine getirebiliyor. Üstelik özelleştirme imkanı da var.

Samsung, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2020 kapsamında yeniürün ve teknolojilerini tanıtmaya devam ediyor. Tamamen çerçevesiz 8K televizyon; parmak hareketlerini takip ederek herhangi bir yüzeyde yazı yazmayı sağlayan SelfieType isimli görünmez klavye uygulaması ve dikey formdaki TheSero isimli televizyon tanıtılan ürünlerden yalnızca birkaçı. Ama kapsam çok daha geniş.

Şirket son yıllarda yeni nesil akıllı ev cihazları konusunda da önemli atılımlar yapıyor. CES 2020'de tanıtılan Ballie de işte tam olarak bu noktada önemli bir görevi üstleniyor. Evdeki bir yardımcı olarak görülen top şeklindeki minik robot, evdekiakıllıcihazları kontrol ediyor ve hemen her şeyi otomatik hale getiriyor.

Samsung'un yeni nesil minik robotu Ballie, aslında Star Wars'taki BB-8 ile benzerlik gösteriyor.
Samsung'un yeni nesil minik robotu Ballie, aslında Star Wars'taki BB-8 ile benzerlik gösteriyor.

Gece ve gündüzü algılayarak buna göre akıllı perdelerin açılıp kapanmasını sağlayan Ballie, bir yandan da eğer yerler kirliyse akıllı süpürgeyi devreye sokuyor. Aslında böylece günlük ev işleri minik robot tarafından hallediliyor. Hatta daha da ileri giderek evcil hayvanlarla da ilgileniyor. Önceden belirlenen komutları hızlıca uygulayabilen robot, üzerindeki kamerayı ayna olarak kullanmaya da imkan tanıyor. Tüm bunlara ek olarak SmartThings uygulamasındaki komut bölümüyle robotu özelleştirmek mümkün oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >