Samsung, dikey formdaki The Sero televizyonun kapsamını genişletiyor

Samsung The Sero
Samsung The Sero

Samsung, geçen sene duyurduğu dikey televizyonunu Güney Kore dışında da satmaya başlayacak.

Asıl amaç kullanıcıların YouTube, IGTV ve TikTok gibi dikey formda üretilen içerikleri görüntülemesini kolaylaştırmak ve deneyimi artırmak.

CES 2020 kapsamında tamamen çerçevesiz 8K televizyonunu duyuran Samsung, geçen sene ilk kez gösterdiği The Sero isimli dikeytelevizyon hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Bu model artık yalnızca Güney Kore değil, diğerülkelerde de satışa çıkıyor.

Samsung The Sero, her ne kadar dikey form için tasarlansa da yatay olarak da kullanılabiliyor.
Samsung The Sero, her ne kadar dikey form için tasarlansa da yatay olarak da kullanılabiliyor.

Samsung'un dikey bir televizyon tasarlamasının asıl sebebi mobil uygulamalar. Akıllı telefon kullanıcılarının her gün saatlerce video izlediği YouTube, paylaşımları takip ettiği IGTV ya da TikTok benzeri servisler özellikle dikey form için tasarlanan içerikler barındırıyor.

Hem dikey hem de yatay kullanılabiliyor

43 inç boyutunda 4K yani3840 x 2160 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen televizyonda 60 watt'a kadar çıkabilen epey yeterli bir 4.1 ses sistemi de barındırıyor.

Ayrıca Samsung'un sesli asistanı Bixby de destekleniyor. Böylece televizyon üzerindeki mikrofonla sesliyönlendirme yapılabiliyor. Dikey televizyonun özellikle de Z kuşağına (2000 sonrası doğanlar) hitap etmesi bekleniyor. Dikeyformdaki televizyonun farklı bir deneyim sunacağı ise aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >