Samsung Galaxy S21'in kutu içeriğinde adaptör ve kulaklık yer almayabilir

Samsung
Samsung

Samsung, Apple'ın iPhone 12 ailesindeki gibi Galaxy S21 ile birlikte kutudan adaptör ve kulaklığı çıkarabilir.

Özellikle maliyetleri azaltmak için yapılan kesintinin bir yandan da aksesuar satışlarının artmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Apple'ın yeni nesil iPhone'larla birlikte kulaklık ve şarj aletini kutu içeriğinden kaldıracağı uzun süre konuşulmuştu. Nitekim birkaç hafta önceki tanıtımetkinliğinde de bu durum netleşti. Yani artık yeni ürünlerin kutusundan kulaklık ve şarj aleti gelmiyor. İsteyen kullanıcılar bu ürünleri ayrıca ücret ödeyip satın almak zorunda.

Samsung Galaxy S21 ile birlikte ürünün kutu içeriğinden kulaklık ve adaptörün kaldırılacağı söyleniyor.
Samsung Galaxy S21 ile birlikte ürünün kutu içeriğinden kulaklık ve adaptörün kaldırılacağı söyleniyor.

Anlaşılan o ki Apple'ın çizdiği bu yol diğer akıllı telefon üreticilerinin de yolunu aydınlatıyor. Artan maliyetler ve yükselen ücretler, üreticileri bu tarz kurnazlıklar yapmaya itiyor. Yakında Samsung da kutu içeriğinden kulaklık ve şarjaletini kaldırıyor. Hatta doğrudan GalaxyS21 ile birlikte bu sistemin hayata geçeceği söyleniyor.

Şu anda Samsung tarafından doğrulanan herhangi bir bilgi yok. Fakat Koreli ChosunBiz'in aktardıklarına göre Galaxy S21 yani diğer adıyla GalaxyS30 modelinin kutu içeriğinden iki ürün de çıkarılacak. Böylece telefonun kutusundan sadece standart USB-C kablosuyla birlikte SIM kart çıkartma aparatı gelecek.

Şirketlere ne sağlıyor?

Ürünlerin kutu içeriğini azaltmak aslında az önce de bahsettiğimiz gibi maliyetten kısmak anlamına geliyor. Tek ürün için değil yüzbinlerce ürün için düşünüldüğünde kuruşluk bir fark bile çok büyük önem taşıyor.

Aksesuar satışlarının önemli oranda artması bekleniyor.

Şirketler bir yandan da aksesuar satışlarını artırıyor. Çünkü az önce de bahsettiğimiz üzere bu ürünler kutu içeriğinde yer almadığı için aksesuar olarak ek şekilde satılıyor. Dolayısıyla ücreti mukabilinde adaptörü ve kulaklığı satın almak isteyenlerin sayısı da fazla.

Özellikle kulaklık tarafında GalaxyBudsLive'ın çok daha fazla tercih edilmesi bekleniyor. Buna bir de Wireless ChargerDuo'nun eklemesini yapmak lazım. Böylece ek gelir kalemleri artmış oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >