Samsung, parmak hareketlerini algılayan sanal klavye uygulaması geliştirdi

Samsung SelfieType
Samsung SelfieType

Samsung, parmak hareketlerini izlemek için yapay zekâ kullanan görünmez bir klavye geliştirdi.

SelfieType olarak isimlendirilen yeni sanal klavye, hareketleri takip etmek için dizüstü bilgisayar ve tablet kamerasından yararlanıyor.

Samsung, düz herhangi bir yüzeyde sanalklavye oluşturmayı sağlayan yeni yazılım geliştirdi. Görünmez klavye için yapayzekâdan yararlanan SelfieType isimli uygulama, parmak hareketlerini takip ederek QWERTYklavye düzeninde yazı yazmayı sağlıyor.

Herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymuyor

Akıllı telefon, tablet ya da bilgisayarların kamerasını kullanarak parmakhareketlerinitakipeden uygulama, ek bir donanıma ihtiyaç duymuyor. En önemli nokta da bu. Ekipman gerektirmediğiiçin herkes tarafından birkaç dakika içinde kullanmaya başlanabiliyor.

Özellikle seyahatler sırasında bu sanal klavyenin işleri kolaylaştıracağı aşikar.
Özellikle seyahatler sırasında bu sanal klavyenin işleri kolaylaştıracağı aşikar.

SelfieType'in çıkış noktası, hareket halindeyken dizüstü bilgisayar ya da taşınabilir klavye taşımak istemeyenler. Böylece çantaya ek bir klavyekoymadan ihtiyaç karşılanmış oluyor. Her ne kadar fiziksel klavyenin yerini tutmasa da kullanışlı görünüyor.

Samsung, yeni teknolojileri ve önemli gelişmeleri CES 2020kapsamında duyurmaya devam ediyor. Hatta tamamen çerçevesiz 8K televizyon ve Z kuşağı için tasarlanan dikey televizyon da bunlardan birkaçı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >