Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır getirildi

Kira sözleşmesi
Kira sözleşmesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır getirildi.

ahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, kira ücretlerine üst sınır getirilerek depremzedelerin mağdur edilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman, depremden etkilenen ilçedeki koordinasyon çalışmalarını sürdürürken, emlakçıları da göreve çağırdı.

Fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem

İlçede faaliyet gösteren emlakçılarla bir araya gelen Duman, deprem sonrası fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağını duyurdu.

"Fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı aranabilir"

Kaymakam Duman, ilçede uygulanacak kira sınırlamasını anlattığı açıklamasında şunları kaydetti:

Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor.

Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir.

"En fazla kira, 4 bin lira olacak"

İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4 bin lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >