Şanzıman sisteminde sorun yaşayan Ford, 350 bin aracını geri çağırdı

Ford geri çağrılan araçlar
Ford geri çağrılan araçlar

ABD’li otomobil üreticisi Ford, şanzıman sistemindeki bir arıza yüzünden 350 bin aracı geri çağırdıklarını duyurdu.

Otomobil sektörü, yeniliğe çok fazla açık olması yönüyle yeni sorunlarla da düzenli olarak karşılaşıyor. Ford’un geri çağırdığı araçların sorunu da henüz tam anlamıyla mükemmelleştirelemeyen otomatik şanzımanla alakalı. Geri çağırdıkları araçları gerekli tamirini yaptıktan sonra tüketiciye teslim eden şirketler kullanıcıyı da bazen çok fazla meşgul edebiliyor. Bu durum, sorun yaşamak istemeyen tüketicileri bu problemlerin en az yaşandığı şirketlerin araçlarını kullanmaya itiyor.

Ford'un 2018 F-650 modeli.
Ford'un 2018 F-650 modeli.

Son olarak yaşanan geri çağırma Ford’da yaşandı. Bazı otomobillerin şanzıman sisteminde yaşanan sorun nedeniyle 350 bin aracını geri çağıran Ford, sorun olan bu araçları da açıkladı. Sorun, 2018 model 10 vitesli otomatik şanzımana sahip F-150 ve Expedition modelleri başta olmak üzere, 6 vitesli otomatik şanzımana sahip 2018 model F-650 ve F-750 modellerini de kapsıyor.

Vites geçişlerinde problem oluşturacağı ve bunun da kazalara sebebiyet verebileceğini duyuran yetkililer, asıl sorunun kablo klipsinden kaynaklandığını açıkladı. Bu klips yerine oturmayınca belirlenen vites yerine farklı bir vitese geçiş olma ihtimali ortaya çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >