Saraybosna'da Nuri Bilge Ceylan heyecanı

Nuri Bilge Ceylan

"Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü alacak yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Saraybosna Film Festivali'nin bu yılki organizasyonunda öne çıkan isimlerin başında geliyor.

Bosna Hersek'te bu yıl 24.sü düzenlenecek Saraybosna Film Festivali'ne katılacak yönetmen Nuri Bilge Ceylan, heyecanla beklenen konukların başında geliyor.

10-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festival kapsamında "Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü alacak Ceylan, sadece sinemasıyla değil fotoğraf sanatçısı özelliğiyle de Bosnalılarla buluşacak. 59 yaşındaki sanatçının fotoğraflarından oluşan "Türkiye Sinemaskop" adlı sergi, 11-31 Ağustos tarihlerinde Bosna Hersek Sanat Galerisi'nde ziyaret edilecek.

Nuri Bilge Ceylan
Nuri Bilge Ceylan

Ünlü senarist ve yönetmenin Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu'da, Kış Uykusu, Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler ve Kasaba fimleri de festival süresince sinemaseverlerle buluşacak.

Nuri Bilge Ceylan sinemasının hayranlarından olan Saraybosnalı Sanjin Kocevic, yaptığı açıklamada, "Harika bir yönetmen" olarak nitelediği Ceylan'ın filmlerini yakından takip ettiğini aktardı. Ceylan'ın özgün bir sineması olduğunu ve uluslararası alanda elde ettiği başarıların bunu gösterdiğini ifade eden Kocevic, Türk yönetmeni festivalde görmekten büyük mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

SFF Organizatörleri daha önce "Dünyanın en değerli film yazarlarından biri" olarak nitelendirilen Ceylan'ın, festival kapsamındaki şeref programına katılacağını duyurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >