Sarıyer'de şaşırtan olay: 14 aydır karantinadan çıkamadı

Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 14 aydır karantinadan çıkamadı
Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 14 aydır karantinadan çıkamadı

İstanbul'da yaşayan Muzaffer Kayasan 2020 yılının kasım ayında COVID-19 virüsüne yakalandı. Kayasan 14 ay boyunca 78 defa COVID-19 testi yaptırmasına rağmen testinin bir türlü negatife dönmediğini belirtti. Ailesi ve yakınlarıyla görüşemeyen Kayasan sosyal hayatının kalmadığını dile getirerek biran önce aşı olmayı beklediğini açıkladı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yaşayan lösemi hastası Muzaffer Kayasan (56), 2020 yılının kasım ayında yeni tip COVID-19'a yakalandı.

Hastanede tedavi gören Kayasan, taburcu olmasına rağmen testi bir türlü negatife dönmedi.

Testleri 78 kez pozitif çıktı

14 ay boyunca 78 test yaptıran 56 yaşındaki adam, her seferinden "COVID-19 pozitif" sonucu ile karşılaştı.

Karantinasını sonlandıramayan, torunlarını göremeyen, evde tek başına yaşamak zorunda kalan Kayasan, yetkililerden yardım istedi.

''Aylardır karantinadayım''

Muzaffer Kayasan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

  • "Üç yıl önce başarılı bir kemik iliği transferi oldum. Fakat daha sonra COVID-19'a yakalandım. 2020 tarihi itibariyle de COVID-19'la yaşıyorum. Bu 14 aylık süre içerisinde 76'ya yakın test oldum. 77-78'i buldu. Bunların hepsi aralıksız olarak pozitif çıktı. Bilim adamlarımıza, doktorlarımıza sorduğumuz zaman lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin düşük olduğunu söyleyip ona göre verdikleri ilaçlarla 14 aydır beni yaşatıyorlar.''

''COVID-19 kalıntıları hala vücudunuzda''

''Hastanedekiler için de zor bir süreç, bizim için de. 14 aydır karantinadayım. Şu ana kadar eşim kaldı yanımda bir 10 gün ama negatif çıktı. İki sefer test oldu hastanede negatif çıktı. Oğlum kaldı yanımda, o da negatif çıktı. Acaba taşıyıcı konumuna mı düştüm dedim ama evde de kimseye bulaşmadı. Ben kimseye bir şey bulaştırmıyorum ama sıkıntı bende. Dışarıdan kedi geçse bana bir şey bulaştırabiliyor. Bilim adamlarının dediği şu; COVID-19 kalıntıları hala vücudunuzda. Semptomları yok ama COVID-19 olarak görünüyorsunuz.''

''Tek sıkıntım sevdiklerime dokunamamak''

COVID-19 ile beraber yaşadığını söyleyen Muzaffer Kayasan, ''Benim tek sıkıntım sevdiklerime dokunamamak. Torunum var mesela. Geliyor, camın arkasından görüşüyoruz. Bazen internetten görüşüyoruz, görüntülü olarak. Sosyal hayatım, aile hayatım diye hiçbir şey kalmadı. COVID-19 yaşam tarzımı bitirdi. Sosyal yaşam tarzım yok artık'' dedi.

''Yaşamak isteyen aşı olsun''

COVID-19 aşısı olmayan vatandaşlara seslenen Kayasan, şunları söyledi:

''Aşı olmayanlar sizin çevrenizde çoluk çocuk var siz otobüse biniyorsunuz, okula gidiyorsunuz. İnsanlar buralarda geziyor. Başkalarını öldürmeye hakkınız yok. Bu vicdansızlık.

Fırsatım olsa ben gidip bugün aşı olacağım. Zaten gönüllüyüm. Ben başka bir aşı da olmayacağım, TURKOVAC aşısı olacağım. Ama sistem beni kabul etmiyor. Aşı ol, hayatta kal. Yaşamak isteyen aşı olsun.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >