Şarkılar seni söyler, dillerde nağme adın! Müzeyyen Senar 100 yaşında

Müzeyyen
Müzeyyen

Benzemez Kimse Sana! Google’dan Müzeyyen Senar için, 100 yaşına özel Doodle...



Müzeyyen Senar kimdir?

                                    16 Temmuz 1918’de dünyaya gelen usta sanatçı Müzeyyen Senar, zatürre hastalığı nedeniyle 8 Şubat 2015 yılında İzmir’de vefat etti. İşte Türk Sanat Müziği’nin Zeki Müren’den sonra en çok dinlenen ve sevilen Müzeyyen Senar’ın hayatı…
Müzeyyen Senar kimdir? 16 Temmuz 1918’de dünyaya gelen usta sanatçı Müzeyyen Senar, zatürre hastalığı nedeniyle 8 Şubat 2015 yılında İzmir’de vefat etti. İşte Türk Sanat Müziği’nin Zeki Müren’den sonra en çok dinlenen ve sevilen Müzeyyen Senar’ın hayatı…
Yeteneği genç yaşta keşfedildi!

                                    Müzikle genç yaşta tanışan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti’nde kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve Udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü sesi dikkat çeken Müzeyyen Senar’ın ünü yayıldıkça hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem’i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi.
Yeteneği genç yaşta keşfedildi! Müzikle genç yaşta tanışan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti’nde kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve Udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü sesi dikkat çeken Müzeyyen Senar’ın ünü yayıldıkça hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem’i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi.
Ünlü mekanlarda sahne aldı

                                    Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu’nda şarkı söylemeye başlayan Müzeyyen Senar, Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu. Müzeyyen Senar’ı bu programda dinleyenler arasında, İstanbul’un en önemli müzikhollerinden biri olan 10. Yıl Belvü Gazinosu’nun sahibi İbrahim Dervişzâde de bulunuyordu. Gazinonun 1933 yılının yaz sezonunun yıldızlar programına, Müzeyyen Senar’ı da aldı. Müzeyyen Senar, sonraki yıllarda İstanbul’un başka ünlü gazinolarında da sahne aldı.
Ünlü mekanlarda sahne aldı Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu’nda şarkı söylemeye başlayan Müzeyyen Senar, Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu. Müzeyyen Senar’ı bu programda dinleyenler arasında, İstanbul’un en önemli müzikhollerinden biri olan 10. Yıl Belvü Gazinosu’nun sahibi İbrahim Dervişzâde de bulunuyordu. Gazinonun 1933 yılının yaz sezonunun yıldızlar programına, Müzeyyen Senar’ı da aldı. Müzeyyen Senar, sonraki yıllarda İstanbul’un başka ünlü gazinolarında da sahne aldı.
73. yılı!

                                    1938 yılında Ankara Radyosu’nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü. Türkiye’nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu’nda verdi. Bu tarihten sonra, yalnızca özel günlerde ve müzikli toplantılarda şarkı söyledi. 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçilen Senar, 2004 yılında Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı gecede 73. sanat yılını kutladı.
73. yılı! 1938 yılında Ankara Radyosu’nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü. Türkiye’nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu’nda verdi. Bu tarihten sonra, yalnızca özel günlerde ve müzikli toplantılarda şarkı söyledi. 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçilen Senar, 2004 yılında Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı gecede 73. sanat yılını kutladı.
Google unutmadı!

                                    Şarkı sözleri ve eşsiz sesiyle gönüllerde taht kuran Müzeyyen Senar, 100. yaşına girdi; Google’dan ‘Müzeyyen Senar’ için özel Doodle geldi.
Google unutmadı! Şarkı sözleri ve eşsiz sesiyle gönüllerde taht kuran Müzeyyen Senar, 100. yaşına girdi; Google’dan ‘Müzeyyen Senar’ için özel Doodle geldi.
Mekanı cennet olsun...

                                    8 Şubat 2015 tarihinde zatürre hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 97 yaşında hayatını kaybetti.
Mekanı cennet olsun... 8 Şubat 2015 tarihinde zatürre hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 97 yaşında hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >