Satoshi Nakamoto: Bitcoin bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü

Bitcoin'de işler yolunda gitmiyor. Son bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü.
Bitcoin'de işler yolunda gitmiyor. Son bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü.

Satoshi Nakamoto, son 24 saat içinde Bitcoin piyasasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Nakamoto, “Bitcoin 22 Ekim’i 8.078 dolar ile kapattı. Bu 24 saat içinde yüzde 2 düşüş ya da - 165,19 dolar demek oluyor. Bu fiyat son iki günün en düşük kapanış fiyatıydı. Bitcoin, son bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü” dedi.

Son 24 saat içinde Bitcoin piyasasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in son 24 saat içinde yedi kez 8 bin doların altını gördüğünü belirtti.

“En yüksek seviyenin yüzde 59 altındayız”

Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.089 doları Aralık 2017’de gördüğünü belirten Nakamoto, hala o seviyenin yüzde 59 altında olduklarını belirtti.

  • 29 Kasım 2017'de ünlü Bitcoin habercisi John McAfee , Bitcoin’in 2020’nin sonuna kadar 1 milyon dolara ulaşacağını öngörmüştü.

Satoshi Nakamoto kimdir?

Satoshi Nakamoto, bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen kişi/grupların kullandığı isimdir. Bu uygulamanın bir parçası olarak aynı zamanda ilk blok zinciri veritabanını tasarlamış, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'i geliştirmeye devam etmiştir.

Kim olduğu hâlâ bilinmeyen Nakamoto'nun, 5 Nisan 1975 doğumlu Japonya'da yaşayan bir adam olduğu iddia edilmiştir. Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto'nun, Amerika veya Avrupa'da yaşayan, Japon asıllı olmayan, kriptografi uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönündedir.

Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon adet bitcoin'e sahip olduğu tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >