Şehitten annesine en acı hatıra

Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan
Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan

2015 yılının Aralık ayında vatani görevini yaptığı Ağrı’da nöbet dönüşü şehit olan Piyade Çavuş Çağlar İnan’ın askere giderken annesine LÖSEV'e bağışlaması için bıraktığı saçları hatıra kaldı.

Vatani görevini yerine getirmek için yola çıkmadan önce yıllarca uzattığı saçlarını kesip annesine ‘bu saçlarımı LÖSEV’e bağışla’ diyerek Askere giden ve şehit düşen Piyade Çavuş Çağlar İnan’ın saçları annesine hatıra kaldı.

Çorlu Kaymakamlığı’nın şehitlerimizin anılarla yaşatılması maksadıyla gerçekleştirdiği 'Yankı Belgeseli’nde ortaya bir birinden duygu yüklü hikayeler çıktı. O hikayelerden birisi de 2015 yılı Aralık ayında vatani görevini yaptığı Ağrı’da nöbet dönüşü şehit olan Piyade Çavuş Çağlar İnan’ın annesine “Anne ben bunları LÖSEV’e bağışlayacağım, ama vaktim olmadı, sen götür ver" dedi. İnan'ın annesinin de "Oğlum sen bu eve geri gelmeden ben bu saçları kimseye veremem” dediği öğrenildi.

Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan
Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan

“Git, gel kendin götür ver dedim”


Şehit evladı Çağlar İnan’dan geri kalan bir tutam saçı eline alan ve Çağlar ile ilgili olarak anılarını paylaşan anne Aynur İnan,” Çağlar ile ilgili o kadar çok anı var ki, hangisini paylaşayım, mesela saçımız var. Yavrucuğum o kadar iyi bir çocuktu ki o sesi hala kulaklarımda yankılanıyor. Saçlarını bir gün önce kestirdi. Anne ben bunları LÖSEV’e bağışlayacağım, ama vaktim olmadı, sen götür ver dedi. Ben de dedim ki oğlum sen bu eve geri gelmeden ben bu saçları kimseye veremem. İyi ki de vermemişim. Sen git, gel kendin götür, bağışla dedim. Düşünceni takdir ediyorum ama ben bunu yapamam dedim. Git, gel kendin götür ver dedim. Ve şu an o saçları elimde kaldı. Yapamadım, veremedim, veremiyorum. Onun isteği yerine gelsin diye gittim yine bağışımı yaptım ama saçlarını veremedim” dedi.


Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan
Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan

Babası Davut İnan’da sosyal medyada oğlunun askere giderken bir fotoğrafını paylaştığını belirterek, “evlat güle güle git, gittiğin gibi de gel demiştim. Sanki malum olmuş ama gelemedi” diye konuştu.

Aynur İnan
Aynur İnan


Piyade Çavuş Çağlar İnan 2015 yılında şehit olmuştu
2015 yılı Aralık ayında vatani görevini yaptığı Ağrı’da nöbet dönüşü silah arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit olan Piyade Çavuş Çağlar İnan, 14 Aralık 2015 tarihinde Çorlu Süleymaniye Camii’nde düzenlenen askeri törenin ardından Çorlu Şehitliği’ne defnedilmişti.

Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan'dan kalan hatıraları annesi Aynur İnan bir köşede saklıyor.
Şehit Piyade Çavuş Çağlar İnan'dan kalan hatıraları annesi Aynur İnan bir köşede saklıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >