Selde yıkılan binada bulunan Senanur'dan ailesine son mesaj: Bina çöküyor, çok korkuyorum

Ölçer Apartmanı sel nedeniyle yıkılmıştı
Ölçer Apartmanı sel nedeniyle yıkılmıştı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesini vuran selde Ezine Çayı'nın kenarındaki 8 katlı Ölçer Apartmanı da yıkılmıştı. Apartmanın enkazında AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma, Polis Arama Kurtarma ekiplerince 19 kişinin arama çalışmaları yürütülürken, sel sırasında apartmanda olanların yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Apartmanda yaşayan Senanur Kuş'un sel sırasında yürek yakan mesajları ortaya çıktı. Son mesajında abisinden helallik isteyen Senanur Kuş, "Abi çok korkuyorum, bina çöküyor" demiş.

İstanbul'da yaşayan Şengül Kuş ablasının kızı Reyhan Özdoğan ile iki yıl önce memleketleri Kastamonu Bozkurt İlçesi'nde tatillerini değerlendirebilecekleri bir daire almaya karar verdiler. Kuş ve Özdoğan ailesi Bozkurt'a gelerek Ezine Çayı'nın yanında bulunan 1 yıl önce yapılmış Ölçer Apartmanından iki daire satın aldı.

Kurban Bayramı öncesi Şengül Kuş, kızı Senanur Kuş ile birlikte tatil için memleketleri Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine geldi. Ezine Çayı'nın yanındaki Ölçer Apartmanı'nda bulunan evlerine yerleşti.

Senanur ve ailesi
Senanur ve ailesi

Tahliyeyi kolaylaştırmak için herkesi aynı yere topladı

11 Ağustos günü yağmurun şiddeti artırması üzerine zabıta ekiplerinin 'araçlarınızı çekin sel geliyor' anonsu ile birlikte Reyhan Özdoğan ve Arzu Yücel apartmanlarının önünde bulunan araçlarını alarak sokağın üst kısmına çekti. Ezine Çayından taşmasıyla birlikte Reyhan Özdoğan ve Arzu Yücel, Ölçer Apartmanını etrafı sel suları ile dolmasından dolayı giriş yapamadı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, apartmanda bulunan Şengül Kuş, sel sularının artması üzerine karar alarak torunlarım dediği Reyhan Özdoğan'ın 7 yaşındaki ikizleri Ayşe Miray Özdoğan, Kerem Ali Özdoğan, Arzu Yücel'in 12 yaşındaki ikizleri İclal Yücel, Ecrin Yücel, babaanneleri Ayşe Remziye Yücel dedeleri Nadir Yücel, Emine Genç oğlu Eymen Genç ve bir bebeği ile birlikte 5. katta bulunan evine topladı. Bu şekilde yardıma gelecek olan kişilerin daha hızlı tahliye işlemi gerçekleştirebileceğini düşündü.

Senanur'un mesajları
Senanur'un mesajları

Abisinden helallik istemiş

Senanur Kuş'un cep telefonundan İstanbul'da bulunan abisi Mert Kuş'a sel felaketini haber vererek fotoğraflar gönderdi. 21 yaşındaki Senanur'un abisine attığı mesajlar ise yürekleri parçaladı.

Senanur ve abi Mert 13.00'da başlayan mesajlaşma binanın çökme saati 17.38'e kadar devam etti. Senanur, 5.30 saatlik süreçte abisi Mert'e olup bitenler hakkında mesajlar atarken çok korktuğunu belirterek yardım çağrısında bulunuyor. Senanur'un son mesajı ise bina çöküyor oldu.

Senanur, abisi Mert ile aralarında geçen mesajlarda şunları yazdı: "Hakkını helal et kardeş. Abi yol yok. 2 saattir aynı azalma yok. Abi hiçbir değişiklik yok. Su ne azaldı ne arttı. 3 saat oldu. Dua et. Daha çok arabalar dereler taştı. 2 dakika ile Reyhan ablam arabasını çekti."

Senanur'un mesajları
Senanur'un mesajları

Mesajlarına karşılık olarak abisi Mert Kuş, İstanbul'dan harekete geçerek bütün kurumları tek tek arayarak Bozkurt'ta bulunan evin konumu ve evde bulunan kişi sayısı verdi.

Son sözü 'bina çöküyor' oldu

Mert Kuş kardeşi ile mesajlara devam ederek korkmamaları konusunda temkinlerde bulundu. Senanur mesajların devam ederek, "Mert su seviyesi çok yükseldi. Durum Çok kötü. Mert yardım çağır. Çok korkuyorum. İtfaiyeyi ara. Abi korkuyorum sinirlerim bozuldu. Mert çok kötü. Evin temeli yok. Mert su evin temelinde dua et. Bina çöküyor." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >