Seri katil Atalay Filiz koğuşunda yaptıklarıyla gardiyanları şoke etti

arşiv
arşiv

İşlediği cinayetlerle Türkiye'nin kanını donduran seri katil Atalay Filiz'in 'deli' raporu almak için koğuşunda idrarını ve dışkısını biriktirmeye başladığı ortaya çıktı.

İşlediği cinayetlerle Türkiye’nin kanını donduran seri katili Atalay Filiz’in 'deli' raporu alıp cezaevinden çıkabilmek için tek başına kaldığı koğuşunda dışkı ve idrarını biriktirmeye başladığı belirtildi.

Filiz’in avukatı Merve Uçanok, Atalay Filiz'in tutuklu bulunduğu koğuşta dışkı ve idrarını biriktirmeye başladığını, bunu farkeden gardiyanların Filiz'i dövdüklerini açıkladı.

İzmir’de yakalanan 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz’in, çantasından 5 sahte nüfus cüzdanı, 4 sahte sürücü belgesi, bazıları sahte kimlikleri çıkartıldığı öğrenilen 14 banka kartı, kredi kartı, 10 bin lira ve 3 bin 500 Euro para çıkmıştı.
İzmir’de yakalanan 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz’in, çantasından 5 sahte nüfus cüzdanı, 4 sahte sürücü belgesi, bazıları sahte kimlikleri çıkartıldığı öğrenilen 14 banka kartı, kredi kartı, 10 bin lira ve 3 bin 500 Euro para çıkmıştı.

İstanbul'da 2 çocuk annesi öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü için de müebbet hapis istemi ile yargılanan Filiz’in davasının görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 29 Eylül'de 3 sayfalık dilekçe veren Avukat Uçanok, Silivri Ceza İnfaz Kurumunda tek kişilik odada kalan Filiz'le ilgili şoke eden bilgiler paylaştı.

Hürriyet'in haberine göre, Atalay Filiz'in tek kişilik koğuşunda idrarını ve dışkısını biriktirmeye başladığını anlatan Avukat Uçanok, dilekçede bu durumun, hayatın olağan akışına aykırı olduğuna işaret etti. Dilekçede, durumu bir süre sonra fark eden gardiyanların Filiz’i dövdüğü, bu durumla ilgili cezaevi savcılığına şikayet dilekçesi verildiği iddiası yer aldı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, Filiz’in koğuşunda dışkı biriktirmesi ile ilgili cezaevi psikiyatri servisine sevk edildiği belirtildi. Dilekçede, söz konusu raporların cezaevi müdürlüğünden talep edilmesi istendi.

Avukatı daha önce Filiz hakkında, akıl sağlığının yerinde olup olmadığı ile ilgili talepte bulunulduğu belirtilerek, bu konuda detaylı bir rapor hazırlanmadığını savundu. Dilekçede, yeni ortaya çıkan durum nedeni ile Filiz’in, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine veya dengi bir hastaneye sevk edilmesi istendi.

Öte yandan seri katil zanlısı Atalay Filiz'in, öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Filiz'in "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >