Seyahatlerde kullanılacak: İnternetten indirilebilen COVID-19 pasaportu çıkarıldı

Arşiv
Arşiv

Vatandaşlarına yeni bir hizmet sunan Danimarka'da tüm yetişkinler tarafından ulusal sağlık web sitesinden ücretsiz indirilebilen ve yurt dışı seyahatlerde kullanılabilen COVID-19 pasaportu çıkarıldı.

Koronavirüs pandemisiyle ilgili önlemlerin gevşetilmesine rağmen seyahat ve turizmle ilgili sorunlar ve engeller devam ediyor. Danimarka'da da bundan böyle ancak sağlık pasaportuyla yolculuk edilebileceği öngörülerini doğrular yönde bir adım geldi.

COVID-19 pasaportu nasıl alınıyor?

Pasaportu almak için ilk olarak coronaprover.dk adresli web sitesine test olmak için başvuru yapmak gerekiyor. Eğer test negatif çıkarsa, Danimarka'da hükümeti web siteleri, internet bankaları ve bazı özel şirketlerde işlem yapmakta kullanılan dijital yazılım kimliği NemID devreye giriyor.

NemID kullanılarak sundhed.dk adresli ulusal sağlık web sitesine girilerek resmi koronavirüs sertifikası indiriliyor.

Pasaport örneği
Pasaport örneği

"Yolculuk esnasında testi resmen belgelemiş olacaksınız"

Yeni uygulamayı tanıtan Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, "Sizden pek çok yerde COVID-19 testinizin negatif olduğunu belgelemeniz istenebilir. Yeni COVID-19 pasaportuyla Danimarkalılara yolculukları sırasında bu testi resmen belgeleme imkanı sunuyoruz" dedi.

  • COVID-19 pasaportu indirmek ancak testin negatif çıkması ve yedi günden kısa süre önce yapılması halinde mümkün olacak.

Ebeveynler kendi NemID'lerini kullanarak çocukları için de COVID-19 pasaportu alabilecek.

15 yaş üstü çocuklar ise kendi bilgileriyle girip pasaport indirebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >