Şeytan ayrıntıda gizlidir: 'Fenomenin katili sosyal medyada yakalandı'

Bianca Devins ve Brandon Clark.

14 Temmuz 2019 günü öldürülen sosyal medya fenomeni Bianca Devins, iki gün boyunca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm haber merkezlerinin en önemli gündemi konumunda yer aldı.

35.000 takipçili Bianca Devins'in cinayetini aydınlatmaya çalışan polis, olayın delillerine sosyal medyadan ulaştı.

Bianca Devins'in takıntılı hayranlarından Brandon Clark'ın şüpheli paylaşımları ve 'Özür dilerim Bianca' açıklaması, polisin elindeki en önemli kanıt olarak değerlendiriliyor.

Dünya genelinde, sosyal medyada inşa edilen yaşamların kültürel analizi, oldukça farklı yönergeler ve yorumlarla sürekli olarak genişletilebiliyor. Görsel zenginlik açısından belki de en etkili sosyal paylaşım ağlarından biri olan Instagram'ın dünya genelinde milyarı aşkın kullanıcısı bulunurken bu kullanıcıların ciddi bir bölümü oldukça fazla sayıda takipçiye sahip hesaplara sahip. 'Fenomen' olarak nitelendirilen bu hesaplar, yaşam tarzlarının ve Instagram kullanım alışkanlıklarının 'takip edilesi' bulunmasıyla bu mecralardan maddi-manevi kazanımlar elde edebiliyor.

Bianca Devins, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla binlerce takipçiyi kendine bağlamayı başarmıştı.
Bianca Devins, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla binlerce takipçiyi kendine bağlamayı başarmıştı.

Sosyal medyanın sunduğu imkânlar uzun listeler halinde kaynaklarda yerini alırken; pazarlamadan, bankacılığa, haberleşmeden, eğitime kadar pek çok farklı alan belki de matbaanın icadından sonra insanlık için en önemli devrimlerden biri olarak değerlendirilebilir. Tam da bu noktada, hayatını Instagram'a adayan, belki de yaşadığı her şeyi Instagram paylaşımları için yaşadığını gösteren kitleler de oluşmuş durumda.

Bianca Devins, orijinal makyaj ve kıyafet tarzıyla ilgi çekiyordu. Genç fenomenin 'program filtreleriyle' oluşturduğu postlar da büyük beğeni kazanmıştı.
Bianca Devins, orijinal makyaj ve kıyafet tarzıyla ilgi çekiyordu. Genç fenomenin 'program filtreleriyle' oluşturduğu postlar da büyük beğeni kazanmıştı.

Instagram'ın 'fenomen' tanımına uyan, 35.000 takipçili Bianca Devins de bu isimlerden biri olarak değerlendirilebilir. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarla binlerce insanın ilgisini çeken fenomen, 14 Temmuz 2019 günü, New York'taki evinde ölü bulundu. 17 yaşındaki genç kızın cinayeti hakkındaki çok sayıda şüphenin sonucunda katil zanlısı takipçi kendini sosyal medya üzerinden ele verdi.

Komşuları, gergin süreci polise bildirmişti

Bianca Devins'in Instagram takipçileri arasında yer alan ve ona takıntılı biçimde hayranlık besleyen Brandon Clark ile başlayan arkadaşlığı fenomenin hayatını baştan sona değiştirdi. Arkadaşlıkları çok da güçlü ilerlemeyen ikilinin son günlerde birkaç kez oldukça sert biçimde kavga ettiği çevredekiler tarafından polis birimlerine iletildi. Gittikleri bir konser sonrasında yeniden tartışan çiftin ilişkisi bir cinayetle sonuçlandı.

 Brandon Clark'ın cinayeti deşifre eden sosyal medya paylaşımları.
Brandon Clark'ın cinayeti deşifre eden sosyal medya paylaşımları.

Fenomenin ölümü sonrası, son anda yanında bulunan kişi olması nedeniyle ilk şüpheli olarak düşünülen arkadaşı Brandon Clark'ın sosyal medya paylaşımları şüpheleri artırmak noktasında başarılı oldu. Brandon Clark’ın fenomenin cesedinin görüntülerini 4 kanallı ilan panosunda 'Özür dilerim Bianca' başlığıyla paylaştığı ortaya çıktı.

Bianca Devins'in Instagram hesabı şu an için gizlenmiş durumda.
Bianca Devins'in Instagram hesabı şu an için gizlenmiş durumda.

Katil zanlısı tutuklanmadan kısa süre öncesinde de Instagramüzerindenpaylaştığıhikayelerile de polislerin şüphesini doğruladı. Ayrıca katilin cinayeti canlı olarak sosyal medya hesabında yayınladığı iddiaları da var. Fakat kaldırılan yayın ve gönderilerin ardından bu konuda polisler tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Henüz cinayetin detayları net bir şekilde ortaya çıkmasa da katil zanlısı tutuklandı. Ama dava cinayetin detaylarının kesinleşmesi için bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >