Seyyar taşıyıcılar en çok parayı kurbanlıklardan kazanıyor

Kurbanlıklar el arabalarıyla taşındı.
Kurbanlıklar el arabalarıyla taşındı.

Kurban Bayramının gelişiyle vatandaşlar kendilerini hayvan pazarlarında buldu. Hayvan pazarlarındanda ki artışa satıcılar kadar, satılan hayvanları el arabalarıyla taşıyan 'seyyar taşıyıcılar' sevindi.

Tekirdağ’da kesim alanlarına götürülen kurbanlıklar en çok seyyar satıcılar, hamallık ve pazarlarda malzeme taşıyan vatandaşların işine yaradı.


Kurban Bayramı ile birlikte Tekirdağ’da kurbanlıkların kesime götürülme işlemi, hamallık işleriyle uğraşan vatandaşların işine yaradı. Kurban Bayramı’nı dört gözle beklediklerini ve en çok kazancı böyle günlerde elde ettiklerini dile getiren hamallar, kurbanlıklar bitene kadar çalışacaklarını söyledi.
"Ahırdan alıp kesim alanına götürüyoruz"
Malzeme taşıma işleriyle uğraşan Yaşar Kortak isimli vatandaş, "Biz de millete bir hizmet yapıyoruz ahırdan alıp kesim alanına götürüyoruz. Allah bereket versin ağabeyler de bizi görüyor. Şimdi bazen arkadaşlar arasında sıra tartışması yapıyoruz ama işimiz oluyor Allah bereket versin" dedi.


"Bugünleri her yıl çok bekliyoruz"
Hamallık işleri ile uğraşan Ahmet Gündoğdu ise "Yıl boyunca dünyanın yükünü taşıyoruz ama bugünleri dört gözle bekliyorduk. Bir kurbanlığı 5 lira 10 liraya taşıyoruz. Yani bazen de ne verirse diyoruz. Bugünleri her yıl çok bekliyoruz. Daha önce hamallık yapıyorduk gerekirse taş taşırız ama paramızı kazanırız" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >