Sezonun en çok izlenen yapımları belli oldu

​Sezonun en çok izlenen yapımları belli oldu

Forbes, geçtiğimiz sezon en çok izlenen yapımların listesini yayınladı.

Televizyon yayıncılığı, Türkiye'nin öne çıkan en büyük sektörlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Sadece geçtiğimiz sezonda 76 dizi yayınlandı, 1,4 milyar liralık ciro elde edildi.

Forbes'in raporuna göre, Çukur dizisi tüm diziler arasında birinciliğe yükseldi. TRT 1'in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul, 47 milyon 245 bin 500 TL’lik kazancıyla dikkat çeken yapımlar arasında yer aldı. Dizi, Eylül – Haziran aylarında medyada 40 bin 498 haberle adından en çok söz ettiren proje oldu.

Çukur dizisi konusu
İstanbul'un en belalı mahallerinden Çukur'un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur'u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması mevcut düzenin bozulmasına sebep olur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur'a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır.
Çukur dizisi konusu İstanbul'un en belalı mahallerinden Çukur'un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur'u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması mevcut düzenin bozulmasına sebep olur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur'a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır.
Diriliş Ertuğrul dizisi konusu
Dizinin konusunu sezon sezon ayırabileceğimiz gibi genel bir başlık altında da toplayabiliriz. Dizinin ana hikayesi, bir rüya ile başlayan ve rüya gibi bir 6 asır boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin anlatıldığı yapımda, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği aktarılmaktadır.
Diriliş Ertuğrul dizisi konusu Dizinin konusunu sezon sezon ayırabileceğimiz gibi genel bir başlık altında da toplayabiliriz. Dizinin ana hikayesi, bir rüya ile başlayan ve rüya gibi bir 6 asır boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin anlatıldığı yapımda, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği aktarılmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >