Şiddetli yağmur birçok ili etkisi altına aldı: İstanbul yolu kapandı

Şiddetli sağanak nedeniyle yollar kapandı
Şiddetli sağanak nedeniyle yollar kapandı

İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli'de de etkili olan yağış nedeniyle D-100 Kara Yolu Dilovası Batı kavşağı mevkisinde İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarındaki bazı ilçelerde aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam ediyor.

Yağmur sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya neden oldu. Seyir halindeki bazı motosiklet sürücüleri de üst geçitlerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

Bazı vatandaşlar ise otobüs duraklarına ve iş yerlerinin tentelerinin altına sığınarak, yağmurdan korunmaya çalıştı.

Vatandaşlar zor anlar yaşadı
Vatandaşlar zor anlar yaşadı

Caddeler göle döndü

Şiddetli yağmur Üsküdar'da da etkili oldu. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde su birikintileri oluştu.

Yağış nedeniyle Sarıyer Ayazağa Cendere Caddesi göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Caddeler sular altında kaldı
Caddeler sular altında kaldı

İstanbul yolu kapandı

D-100 Kara Yolu Dilovası Batı kavşağı mevkisinde yolun sularla kaplanması nedeniyle, İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, suyla kaplanan köprünün altında çalışma yaptı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, araçlar ara yollara yönlendirildi.

Ani bastıran yağmurdan kaçmaya çalışan vatandaşlar
Ani bastıran yağmurdan kaçmaya çalışan vatandaşlar

Üç ile kuvvetli yağış uyarısı

Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Osmaniye il geneli, Adana'nın kuzey ve doğusu (Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, Karaisalı, Kozan, Çukurova, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık) ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde (Andırın, Göksun) gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >