Sıla 'şikayetçi' sıfatıyla ifade verdi

Sıla Gençoğlu.
Sıla Gençoğlu.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu geçtiğimiz günlerde Ahmet Kural ve avukatının, ikili arasında geçen şiddet olayından sonra bir ortamda şarkı söylerken çekilen videosunun üzerinde tahrifat yaptıklarını iddia edip davacı olmuştu. Gençoğlu'nun, Kural'ın avukatı Sibel Aydın'a yönelik şikayeti üzerine açılan soruşturma kapsamında "müşteki", şikayetçi sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Şarkıcı Sıla ve Ahmet Kural arasında süren şiddet davası yeni davaların eklenmesiyle devam ediyor.

Şarkıcı Gençoğlu, Kural ve avukatının, olaydan 18 saat sonra bir ortamda şarkı söylerken çekilen videosunun üzerinde tahrifat yaptıklarını iddia etmişti. Müşteki Gençoğlu'nun, avukat Sibel Aydın'dan, kavga olayından sonra çekildiği ve üzerinde oynama yapıldığı iddia edilen video görüntülerini basınla paylaştığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenildi.

İlk duruşma mart ayında

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Epözdemir, müvekkilinin Ahmet Kural ile kavgasından sonra çekildiği belirtilen video görüntülerinde, vücut morluklarının kapatılarak oynama yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, Kural'ın avukatı Aydın'ın da bu görüntülerin basınla paylaştığına dair açıklamaları olduğu için, "gizliliği ihlal" suçundan yargılanmasını talep etmişti.

Ahmet Kural'ın, Sıla Gençoğlu'na yönelik "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanacağı davanın ilk duruşması 7 Mart'ta yapılacak.

Sıla mahkemeye böyle gelmişti.
Sıla mahkemeye böyle gelmişti.

Ahmet Kural da şikayetçi olmuştu

Sıla'nın Ahmet Kural'ın avukatına dava açmasından sonra Kural'da tanık davasıyla karşılık vermişti. Sıla'yla kavga ettiği gece, kavgayı uyduğunu vurgulayarak ifade veren kadından şikayetçi oldu. O gece yan villada bulunan kadının yalan tanıklık yaptığını öne süren Kural, savcılığa başvurmuştu.

Ahmet Kural mahkemeden çıkarken böyle görüntülenmişti.
Ahmet Kural mahkemeden çıkarken böyle görüntülenmişti.

Ne olmuştu?

  • Ünlü şarkıcı Sıla, Ahmet Kural’dan darp ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.
  • Olayın, 29 Ekim'de Ahmet Kural'ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleştiği ve Ahmet Kural'ın olay esnasında alkollü olduğu iddia edilmişti. Sıla'nın kendi ifadelerinde "Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dediği de iddialar arasında yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >