Sinemanın galibi belli oldu: En iyi açılışı Şahan Gökbakar yaptı

Recep İvedik 6 geçtiğimiz ay vizyona girdi.
Recep İvedik 6 geçtiğimiz ay vizyona girdi.

Türk sinemasında geçen uzun bir sürenin ardından merakla beklenen filmler vizyona girdi. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Mahsun Kırmızıgül'ün filmleri vizyondaki yerini aldı. Favori dörtlü olarak görülen bu isimlerden en iyi gişe açılışını yapan Şahan Gökbakar oldu.

Türk sinemasının en çok izlenen isimleri Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül'ün filmleri vizyona girdi. Geçtiğimiz aylarda uzun süre sinemada bilet fiyatlarının pahalı olmasından dolayı kriz çıkmış ve filmler ertelenmişti.

Sırayla vizyona giren filmlerden Cem Yılmaz'ın Karakomik filmleri hayal kırıklığına uğratırken en iyi açılış yapan ise Şahan Gökbakar oldu.

Sinemadaki izlenme oranları

Sözcü Gazetesi'nden Sercan Meriç, sinemaya dair özel bir içerik hazırladı. Meriç haberinde sinemada kimin ne kadar izlendiğine dair verileri de paylaştı. İşte o veriler:

  • Yılmaz Erdoğan - Organize İşler: Sazan Sarmalı: 3 milyon 537 bin 429
  • Cem Yılmaz - Karakomik filmler: 700 bin 479 kişi
  • Şahan Gökbakar - Recep İvedik 6: 3 milyon 732 bin 284 kişi
  • Mahsun Kırmızıgül - Mucize 2 Aşk: 431 bin 028 kişi (açılış)

Yılmaz Erdoğan'ı filmi aynı anda hem vizyonda hem de Netflix'e yayınlandı. Çok fazla tepki almasına rağmen film iki platformda da başarı elde etti.

Organize İşler serisinin devam filmi olan Sazan Sarmalı 1 Şubat itibariyle sinemaseverlerle buluştu. Film 359 bin 464 kişi tarafından izlenerek gişesini 2 milyon 938 bin 694'e çıkardı. Film üç hafta sonunda toplam 5 milyon 893 bin 850 TL hasılat yaptı. Ancak Yılmaz Erdoğan sinemadaki bu başarıya rağmen filmi Netflix'e sattı.


Cem Yılmaz'ın Karakomik Fimleri ise istenilen başarıya ulaşamadı. Film gişede ilk hafta sonunda 276 bin 86 kişi tarafından izlendi. Filmi izleyen toplam sinemasever sayısı ise 700 bin 479’da kaldı.

Şahan Gökbakar ise Recep İvedik 6 filmiyle en iyi açılışı yapan oldu. Gökbakar bu durumu da Instagram hesabından takipçilerine duyurdu.

Mahsun Kırmızıgül'ün Mucize filmi oldukça beğenilmişti. Filmin konusu uzun süre akıllarda yer edindi. Kırmızıgül'd filmin ikincisi olan Mucize 2 Aşk'ı çekti ve kısa bir süre önce de sinemaseverle buluşturdu.

  • Kırmızıgül’ün Mucize 2 Aşk’ı geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Film, açılışı 431 bin 28 kişi ile oldu.

Hatta Şahan Gökbakar'da sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak Mahsun Kırmızıgül'e destek verdi.

Sinemada yeni dönem başlıyor

Geçtiğimiz Ocak ayında bilet fiyatlarının fazla olması nedeniyle sinemada bilet krizi yaşanmaya başladı. Yapımcılar ve salon yöneticileri arasında tartışma çıktı ve bazı filmlerin vizyon tarihi ertelenmişti.

Yaşanan bu krizin ardından sinema ve işletmeciler arasında sorunu çözmek için bir düzenleme yapılmış ve meclise sunulmuştu. Hazırlanan düzenleme TBMM'den geçti ve resmileşti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre indirimli biletler çeşitleniyor, 'Halk Günü' uygulaması haftada ikiye çıkarılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >