Singapur Havayolları, dünyanın en uzun uçuşunu gerçekleştirecek

Arşiv
Arşiv

Singapur Havayolları,11 Ekim'de dünyanın en uzun uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu. Singapur ile Newark, New Jersey arasında planlanan güzergahın uçuş mesafesi yaklaşık 16.700 km olacağı bildirildi.

Singapur Havayolları’nın, dünyanın en uzun uçuşunu gerçekleştireceği bildirildi. Singapur ile Newark arasında gerçekleşecek uçusun 19 saate yakın sürmesi bekleniyor.

 Güzergahın uçuş mesafesi ise yaklaşık 16.700 km olacak.
Güzergahın uçuş mesafesi ise yaklaşık 16.700 km olacak.

Bu uçuş aynı zamanda Katar Havayolları'nın Doha-Auckland arası gerçekleştirdiği 14.500 kilometrelik uçuş mesafesini de geçecek. Uçakta, 67 'businness class' ve 94 premium ekonomi sınıfı koltuk bulunacak ve haftada üç sefer yapacak.

Ultra uzun menzilli versiyonlu' olan A350-900ULR kullanılacak

Singapur Havayolları, 2013 yılına kadar devam ettirdiği Singapur-Newark arası uzun uçuşunu, kullanılan Airbus'ların yüksek yakıt maliyetleri sebebiyle iptal etmişti ve o tarihten itibaren New York'a uçuşlarını Frankfurt üzerinden gerçekleştiriyordu; ancak, Singapur Havayolları bu seferki uçuşunda daha önce kullanılan A350 modelinin 'ultra uzun menzilli versiyonlu' olan A350-900ULR'yi kullanacak.

 A350-900ULR
A350-900ULR

Bu gelişmiş uçaklarda daha yüksek tavanlar, daha büyük pencereler, ekstra geniş gövde ve 'jet lag' durumunu en aza indirecek şekilde tasarlanmış aydınlatma bulunuyor. Bu gelişmiş uçağın 'ilk ve tek' müşterisi ise Singapur Havayolları.

Bir sonraki hedef Los Angeles

Singapur havayolları, söz konusu uçakla Singapur'dan Los Angeles'a da daha sonraki bir zamanda benzer kesintisiz uçuşlar gerçekleştirmeyi planladığını duyuruldu.

Los Angeles Uluslararası Havalaanı
Los Angeles Uluslararası Havalaanı

Öte yandan, Avustralya ulusal havayolları Qantas'ın da 2022 yılında Londra'ya kesintisiz bir uçuş yapmak için bu jeti satın almayı düşündüğü bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >