Sinop'ta sel felaketi: Fabrikada işçiler mahsur kaldı, bir hastane tahliye edildi

Sinop'un Ayancık ilçesindeki fabrikada işçiler mahsur kaldı, bir hastane tahliye edildi
Sinop'un Ayancık ilçesindeki fabrikada işçiler mahsur kaldı, bir hastane tahliye edildi

Sinop'un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Ayancık ilçesinde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler mahsur kaldı. Bölgedeki bir hastane ise önlem amaçlı tahliye edildi.

Bartın'ın ardından bir sel haberi de Sinop'tan geldi. Şehirde akşam saatlerinden beri etkili olan yağışlar hayatı felç etti.

Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Çay üzerindeki köprü hasar gördü. Sel sularına kapılan bir araç sürüklendi. Aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.


"Bir hastane boşaltıldı"

CNN Türk'e açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, ilçedeki bir fabrikada işçilerin mahsur kaldığını söyledi. Aliköy'de ise yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızın kurtarılmayı beklediği öğrenilirken, bir hastanenin ise boşaltıldığı belirtildi.

Vatandaşlar evlerinde ve iş yerlerinde mahsur kaldı
Vatandaşlar evlerinde ve iş yerlerinde mahsur kaldı

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, afetlerle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur. Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevk edilmiştir. Gelişmeleri AFAD üzerinden takip ediyoruz" sözlerine yer verdi.

AFAD'dan açıklama

Sinop ilimizde, 11.08.2021 tarihinde başlayan aşırı yağışlar şehir merkezi ve Ayancık ilçesinde etkili olmuş, sel ve su baskınları meydana gelmiştir.

Ayancık ilçesinde aşırı yağışlar sonucu mahsur kalan vatandaşların olduğu bilgisi alınmıştır. Mahsur kalan vatandaşlar için 2 hava aracı görevlendirilmesi yapılmıştır. Ayrıca Sinop AFAD’dan 2 araç, 6 personel çalışmalarda yer almaktadır. Tokat AFAD İl Müdürlüğü’nden 3 personel, 1 araç, 1 bot ve 2 motopomp; Samsun AFAD İl Müdürlüği’nden 10 personel, 2 araç görevlendirilmesi yapılmıştır.

Bunlara ilaveten Ordu’da ihtiyaten bulunan 13 personel, 5 araç, 2 bot da çalışmalara destek vermek üzere yönlendirilmiştir.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir.

Sinop Türkeli Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi alınmıştır.

Bölgede yapılan çalışmalara Karayolları’ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder katılım sağlamaktadır. Belediye’nin de itfaiye ekipleri su boşaltma çalışmaları yapmaktadır.

Sinop il genelinde bugün için gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunmaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >