Sıralı tam liste: 2018'in en iyi Netflix dizileri

The Crown, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in hikayesini aktarıyor

2018 yılını bitirip bir yaş daha almaya sayılı günler kaldı. Peki Netflix'de bir yıl nasıl geçti? Platformun en çok izlenen yapımları hangileriydi?

Uluslararası dizi ve film platformu Netflix ve bizler için 1 yıl geride kaldı. Acı - tatlı, iyi - kötü birçok anı biriktirdik birlikte.

Peki ya en çok hangi hikayeleri benimsedik? Hangi projeler, Netflix'in en çok izlenen işleri oldu? Sizler için bu projeleri ve konularını derledik.

Hiç başlamadıysanız, dizi listenize de almış olursunuz:

The Crown 
Bu dramada Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlığındaki siyasi rekabetler, aşk ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.
The Crown Bu dramada Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlığındaki siyasi rekabetler, aşk ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.
La Casa de Papel 
Bu dramada, bir suç çetesinin hikayesi aktarılır. Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineleri alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler.
La Casa de Papel Bu dramada, bir suç çetesinin hikayesi aktarılır. Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineleri alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler.
Stranger Things
Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.
Stranger Things Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.
Orange is The New Black
Piper Chapman, kendi halinde, güzel, eğlenceli bir hayatı olan, anlayışlı bir ailesi olan ve nişanlı genç bir kızdır. Piper’ın hayatı, yıllar önce üniversitede işlediği bir suç yüzünden değişecektir. Yıllar önce uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle tutuklanan Piper, hapse girer. Hapse girmeden yaşadığı kusursuz hayatın, hapse girdikten sonra aslında hiç de öyle olmadığını anlaması ise uzun sürmeyecektir. İlk zamanlarda hapishane yaşantısını benimseyemese de, zaman içinde kendisinde büyük değişimlere neden olacak olaylar ile karşı karşıya kalacaktır. Gerçek hayatındaki birçok şeyden gitgide uzaklaşan Piper, hapishanede çok farklı kişilerle arkadaşlık kuracak ve kendini yeni baştan tanımaya ve şekillendirmeye başlayacaktır.
Orange is The New Black Piper Chapman, kendi halinde, güzel, eğlenceli bir hayatı olan, anlayışlı bir ailesi olan ve nişanlı genç bir kızdır. Piper’ın hayatı, yıllar önce üniversitede işlediği bir suç yüzünden değişecektir. Yıllar önce uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle tutuklanan Piper, hapse girer. Hapse girmeden yaşadığı kusursuz hayatın, hapse girdikten sonra aslında hiç de öyle olmadığını anlaması ise uzun sürmeyecektir. İlk zamanlarda hapishane yaşantısını benimseyemese de, zaman içinde kendisinde büyük değişimlere neden olacak olaylar ile karşı karşıya kalacaktır. Gerçek hayatındaki birçok şeyden gitgide uzaklaşan Piper, hapishanede çok farklı kişilerle arkadaşlık kuracak ve kendini yeni baştan tanımaya ve şekillendirmeye başlayacaktır.
House of Cards
Dizide, ABD’deki başkanlık yarışı anlatılmaktadır. Fakat, olay sadece başkanlık yarışı değil öncesi ve sonrasındaki süreçleri de kapsamaktadır. Frank Underwood, dizinin baş karakteridir. Baş karakterin çok hırslı olması, insanları dehşete düşüren acımasızlıkları, ve başarı için nasıl kötü bir adama dönüştüğü süreçler halinde anlatılmaktadır.
House of Cards Dizide, ABD’deki başkanlık yarışı anlatılmaktadır. Fakat, olay sadece başkanlık yarışı değil öncesi ve sonrasındaki süreçleri de kapsamaktadır. Frank Underwood, dizinin baş karakteridir. Baş karakterin çok hırslı olması, insanları dehşete düşüren acımasızlıkları, ve başarı için nasıl kötü bir adama dönüştüğü süreçler halinde anlatılmaktadır.
Narcos
1970’li yıllarda Kolombiya’da geçmektedir. Pablo Escobar bu yıllarda Medellin Karteli’nin lideridir. Bu kartel sayesinde birçok iş yapmıştır. Pablo Escobar, o yıllarda dünya kokain ithalatının önemli bir kısmını elinde bulunduruyordu. Bu yüzden kendisi 1990’lı yıllarda dünyanın en zengin 7. insanı olmuştur. Pablo Escobar, kazandığı parayla evsizlere yardım eden iyi bir karakter gibi gözükse de , yaptığı iş yüzünden birçok insanın ölümüne de sebebiyet vermiştir. Yıllar geçtikçe güçlenen Escobar, bir dönem Kolombiya Devlet Başkanı olmak istemiş, başaramayınca da devletle savaşmıştır.
Narcos 1970’li yıllarda Kolombiya’da geçmektedir. Pablo Escobar bu yıllarda Medellin Karteli’nin lideridir. Bu kartel sayesinde birçok iş yapmıştır. Pablo Escobar, o yıllarda dünya kokain ithalatının önemli bir kısmını elinde bulunduruyordu. Bu yüzden kendisi 1990’lı yıllarda dünyanın en zengin 7. insanı olmuştur. Pablo Escobar, kazandığı parayla evsizlere yardım eden iyi bir karakter gibi gözükse de , yaptığı iş yüzünden birçok insanın ölümüne de sebebiyet vermiştir. Yıllar geçtikçe güçlenen Escobar, bir dönem Kolombiya Devlet Başkanı olmak istemiş, başaramayınca da devletle savaşmıştır.
Maniac
Annie Landsberg ve Owen Milgrim adında birbirini tanımayan iki yabancı, bir ilaç denemesinde karşılaşır.Bu ilaç, geliştiricisi tarafından iddia edildiğine göre, zihinsel olan bütün sorunları ortadan kaldırıyor.İkili ve beraberinde ki 8 kişi, 3 gün sürecek ve hiç bir komplikasyon veya yan etkisi olmayan bir deneye kobay oluyor.fakat işler beklendiği gibi gitmiyor.
Maniac Annie Landsberg ve Owen Milgrim adında birbirini tanımayan iki yabancı, bir ilaç denemesinde karşılaşır.Bu ilaç, geliştiricisi tarafından iddia edildiğine göre, zihinsel olan bütün sorunları ortadan kaldırıyor.İkili ve beraberinde ki 8 kişi, 3 gün sürecek ve hiç bir komplikasyon veya yan etkisi olmayan bir deneye kobay oluyor.fakat işler beklendiği gibi gitmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / DİZİLERVFİLMLER