Sırrı bir türlü çözülemiyor; gökyüzünden jelatin yağdı

Jelatin yağmuru.
Jelatin yağmuru.

1994 yılında Amerika’da yağan garip yağmurun gizemi bir türlü çözülemiyor.

7 Ağustos 1994'te Washington Oakville'de jöle şeklinde yağmur yağdı. Peki, neydi bu garip yağmurun sırrı?
Yaşlı kadın merakına yenik düştü
7 Ağustos 1994 sabahı Washington Oakville'de yaşayanlar garip bir güne 'merhaba' dedi. Bölgeye jöle / jelatin kıvamında sıvı yaşamaya başladı. Bu garip sıvının büyük kısmı Sunny Barclift'in çiftliğine yağdı. Barclift'in annesi Dotty Hearn bu garip cismin ne olduğunu merak etti ve jölemsi yağmura dokundu.
Yaşlı kadın merakına yenik düştü 7 Ağustos 1994 sabahı Washington Oakville'de yaşayanlar garip bir güne 'merhaba' dedi. Bölgeye jöle / jelatin kıvamında sıvı yaşamaya başladı. Bu garip sıvının büyük kısmı Sunny Barclift'in çiftliğine yağdı. Barclift'in annesi Dotty Hearn bu garip cismin ne olduğunu merak etti ve jölemsi yağmura dokundu.
Hastalık yaydı
Yaşlı kadın olayın iki gün sonrasında halsizlik, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Söz konusu maddeyle temas eden herkes benzer belirtiler gösterdi.
Hastalık yaydı Yaşlı kadın olayın iki gün sonrasında halsizlik, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Söz konusu maddeyle temas eden herkes benzer belirtiler gösterdi.
Sebebi bilinmiyor
Bilim insanları, uzun yıllar boyunca garip yağmurun sebebini ortaya çıkarmak için çaba sarf etti. Ancak gerçekçi bir sebep halen bulunamadı.
Sebebi bilinmiyor Bilim insanları, uzun yıllar boyunca garip yağmurun sebebini ortaya çıkarmak için çaba sarf etti. Ancak gerçekçi bir sebep halen bulunamadı.
Teoriler üretildi
O yıllarda kasaba halkı, meydana gelen jelatin yağmuruna 'denizanalarının' sebep olduğu ileri sürdü.
Teoriler üretildi O yıllarda kasaba halkı, meydana gelen jelatin yağmuruna 'denizanalarının' sebep olduğu ileri sürdü.
Denizanası etkisi mi?
Teoriye göre; okyanusta bir patlama oldu ve çok sayıda denizanası bu olaydan etkilendi. Öyle ki; denizanaları bulutlara kadar yükseldi. Söz konusu bulutlar ise Oakville üzerine gelerek jelatin yağmurunu bıraktı. Ancak bu düşünce teori olmanın bir adım ötesine geçmedi.
Denizanası etkisi mi? Teoriye göre; okyanusta bir patlama oldu ve çok sayıda denizanası bu olaydan etkilendi. Öyle ki; denizanaları bulutlara kadar yükseldi. Söz konusu bulutlar ise Oakville üzerine gelerek jelatin yağmurunu bıraktı. Ancak bu düşünce teori olmanın bir adım ötesine geçmedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >