Siz teknolojiyi boş verin, her sebzeyi zamanında tüketin, işte Ekim ayı sebze ve meyveleri

Artık mandalina için kışı, karpuz için yaz mevsimini bekleme dönemi eskide kaldı. Şimdilerde her mevsim dilediğiniz sebze ve meyveye ulaşma imkanınız var. Ancak dikkat! Zamansız tüketilen sebze ve meyveler, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

İlerleyen zaman ve gelişen teknoloji ile beslenme düzeni ve tüketim kültürü de sırasıyla değişim gösteriyor. Zamansız tüketilen sebze ve meyveler önceleri duyulmayan hastalıkların, sık görülen besin zehirlenmelerinin ve hormonlu gıdaların insan hayatına girmesine neden oldu. Bu yüzdendir ki, mevsimsiz tüketim alışkanlığı konusunda oldukça dikkatli olmalısınız.

Ekim ayı başlayıp Mayıs gelene kadar domates, salatalık, patlıcan, biber gibi sebzeleri tüketmemeye özen gösterin. Bu sebzelerden vazgeçemiyorsanız da, mevsiminde pişirip derin dondurucuya atarak konservesini yapabilirsiniz. Aksi halde vitaminlerinden yararlanmak bir yana; tükettiğiniz sebze ve meyveler sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.
Ekim ayı sebze ve meyveleri: Tam zamanı!

                                    Armut, pırasa, karnabahar, nar ve yer elması Ekim ayının favorileri.
Ekim ayı sebze ve meyveleri: Tam zamanı! Armut, pırasa, karnabahar, nar ve yer elması Ekim ayının favorileri.
Balık mevsimi sonbahar!

                                    Balıklardan palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye ve torik tercih edebilirsiniz.
Balık mevsimi sonbahar! Balıklardan palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye ve torik tercih edebilirsiniz.
Bu ay sebze menüsü zengin 

                                    Sebze olarak mantar, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
Bu ay sebze menüsü zengin Sebze olarak mantar, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
Meyveler bol enerji dolu

                                    Meyve ve kuru yemişlerden fındık, ceviz, armut, üzüm, elma, greyfurt, mandalina ve muzu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Meyveler bol enerji dolu Meyve ve kuru yemişlerden fındık, ceviz, armut, üzüm, elma, greyfurt, mandalina ve muzu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin!

                                    Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı; cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca et ve sebze yemeklerinizi bol mantarlı pişirmeye özen gösterin.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin! Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı; cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca et ve sebze yemeklerinizi bol mantarlı pişirmeye özen gösterin.
Kış mevsimi habercileri Ekim’de

                                    Elma, kereviz, ıspanak, lahana ve mandalina gibi sebze meyveleri yakında tezgahta görmeye hazırlanın.
Kış mevsimi habercileri Ekim’de Elma, kereviz, ıspanak, lahana ve mandalina gibi sebze meyveleri yakında tezgahta görmeye hazırlanın.
Ekim ayının gelmesiyle zamanı geçenler

                                    Taze ceviz, kabak, biber, incir, patlıcan ve üzüme hoşçakal demenin vakti geldi. Artık bu sebze ve meyveleri diğer sezona kadar tüketmemeye özen gösterin.
Ekim ayının gelmesiyle zamanı geçenler Taze ceviz, kabak, biber, incir, patlıcan ve üzüme hoşçakal demenin vakti geldi. Artık bu sebze ve meyveleri diğer sezona kadar tüketmemeye özen gösterin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >