Skandalları bitmiyor: İngiltere Başbakanı Johnson'dan tepki çeken bir hareket daha

Kullandığı ırkçı ifadelerle sık sık gündeme gelen Boris Johnson yine skandallarıyla gündeme geldi.
Kullandığı ırkçı ifadelerle sık sık gündeme gelen Boris Johnson yine skandallarıyla gündeme geldi.

Kullandığı ırkçı ifadelerle tepkilerin odağına yerleşen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bir skandala daha imza attı. Boris Johnson katıldığı bir konferansta siyahilerin elini sıkmadı. Boris'in bu hareketine tepki yağdı.

Sürekli skandallarıyla gündeme gelen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı hareketle yine gündeme oturdu. Boris'in, Tory Konferansı'nda siyahilerin elini sıkmaması ülkede gündem oldu. Yaptığı konuşmadan çok sahne önündeki yürüyüşü konuşulan Johnson'un konuşma öncesinde sahne önünde partililerin elini sıkarken siyahi vatandaşları es geçtiği görüldü. Görüntülere Twitter'dan tepki yağdı.

  • Bir İngiliz vatandaşı yazdığı tweette "Görünüşe göre Boris Johnson siyah adamların elini sıkmaktan hoşlanmıyor. Geçmişte provakatif bir şey söylemediği iyi oldu yoksa insanlar onun ırkçı olduğunu düşünüyor olacaktı. Bekleyin bir dakika..." ifadelerini kullandı.

Johnson, katıldığı konferansta siyahilerin elini sıkmadı.
Johnson, katıldığı konferansta siyahilerin elini sıkmadı.

Müslüman kadınlara yönelik çirkin ifadeler kullanmıştı

İngiltere Başbakanı gaflarıyla sık sık gündeme geliyor. Johson daha önce de bir konuşmasında Müslüman kadınlara yönelik çirkin benzetmelerde bulunmuş "Peçeli kadınlar banka soyguncusu ve posta kutusuna benziyor" demişti.

Kadınlara yönelik ırkçı söylemleriyle tepki toplamıştı

Johnson’ın ilk ve son olmayan cinsiyetçi söylemlerinden biri Malezyalı kadınlara yönelikti. Malezya Başbakanı’nın kadınların eğitiminde gelişme kaydettiklerini anlattığı konuşmasını bölen Johnson, kadın öğrencilerin evlenecek birini bulmaları gerektiğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >