Snapchat dert sahibi olmaya devam ediyor

Snap şirketi.
Snap şirketi.

Snapchat’i kullanıcılarına armağan eden Snap şirketi tarafından satışa çıkarılan ve video kaydedebilme özelliğiyle dikkat çeken Spectacles isimli gözlüklere duyulan ilgi, zaman geçtikçe azalıyor.

Şirketlerin düzenli olarak yayınladığı çeyrek dönemlik rapor duyurularından biri de Snap şirketinden geldi. 2017 yılının ikinci çeyrek raporlarını açıklayan firma için işler gittikçe daha da kötü gidiyor. Snapchat tarafından açıklanan rakamlar durumun hiç de iyi olmadığını gözler önüne seriyor. 2017 yılının ikinci çeyrek raporlarına göre bu dönemde yalnızca 41,000 adet ürün satılabilmiş. 2017 yılının ilk dönemine baktığımızda ise Snap şirketinin 65,000 civarında Spectacles satmayı başardığı görülüyor. Aradan geçen üç ay sonucunda görülen yüzde 30’luk düşüş, Snap şirketini tedirgin ediyor.

Spectacles isimli gözlükler duyurulduğunda birçok kullanıcıda merak uyandırmış, ilgiyle takip edileceği öngörülmüştü. Gözlükler, Snapchat uygulamasıyla eşleşerek 10 saniyelik videolar kaydetmemize ve bunları direkt olarak uygulama üzerinden paylaşabilmemize olanak tanıyor. Gizli kayıtların önüne geçmek amacıyla gözlüğün üzerinde bulunan LED ışıklar, kayıt sırasında açılarak karşınızdakileri uyarma görevini gerçekleştiriyordu. Bu konuda bile oldukça düşünceli olan şirketin satışları iyi bir seviyeye çekebilmek için neler yapacağı ise merak konusu…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >