Snapchat halka açılıyor

Büyümeye devam eden Snapchat nakit para ihtiyacını karşılamak için hisse senetlerini halka arz etmeye hazırlanıyor...

Son yılların en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Snapchat, bu doğrultuda yatırım konusundaki girişimlerini sürdürüyor. Mali kaynak yaratma çabasından kaynaklı olarak nakit ihtiyacını karşılama amacında olan Snapchat, şirketin hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmek istiyor.




                                    Engadget'ta yer alan habere göre; Snapchat'in hisse senetlerinin halka arzını en geç 2016 sonu ya da 2017 başı itibariyle gerçekleştirmesi bekleniyor.

Snapchat tarafından kesin rakamlar ifade edilmese de şirketin geçtiğimiz yıl itibariyla 16 milyar dolarlık piyasaya değerine sahip olduğu belirtiliyordu.

Snapchat'in söz konusu tercihinin sebebinin, kendisine nakit para yoluyla mali kaynak yaratmak olduğu vurgulanıyor.

Snapchat CEO'su Evan Spiegel daha önceki süreçte yaptığı açıklamalarda, şirketin hisse senetlerinin halka arzının gerçekleştirilebileceğine dair sinyaller vermişti.

Piyasadaki birçok yatırımcının Snapchat ile ilgilendiği biliniyordu.
Engadget'ta yer alan habere göre; Snapchat'in hisse senetlerinin halka arzını en geç 2016 sonu ya da 2017 başı itibariyle gerçekleştirmesi bekleniyor. Snapchat tarafından kesin rakamlar ifade edilmese de şirketin geçtiğimiz yıl itibariyla 16 milyar dolarlık piyasaya değerine sahip olduğu belirtiliyordu. Snapchat'in söz konusu tercihinin sebebinin, kendisine nakit para yoluyla mali kaynak yaratmak olduğu vurgulanıyor. Snapchat CEO'su Evan Spiegel daha önceki süreçte yaptığı açıklamalarda, şirketin hisse senetlerinin halka arzının gerçekleştirilebileceğine dair sinyaller vermişti. Piyasadaki birçok yatırımcının Snapchat ile ilgilendiği biliniyordu.

                                    2013 yılında Facebook, Snapchat uygulamasını satın almak için 3.9 milyar dolarlık teklifte bulunmuş; şirket yöneticileri tarafından ret cevabı almıştı. 

Hisse senetlerinin halka arzı; hisse senetlerinin önceden bilinmeyen, çok sayıda yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanabiliyor.

Çözüm, internet üzerinden faaliyetlerini sürdüren şirketlerin senet ihraç ederek kaynak sağlaması olarak işlem görüyor.
2013 yılında Facebook, Snapchat uygulamasını satın almak için 3.9 milyar dolarlık teklifte bulunmuş; şirket yöneticileri tarafından ret cevabı almıştı. Hisse senetlerinin halka arzı; hisse senetlerinin önceden bilinmeyen, çok sayıda yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanabiliyor. Çözüm, internet üzerinden faaliyetlerini sürdüren şirketlerin senet ihraç ederek kaynak sağlaması olarak işlem görüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >